Társoldalunk:

Öt játékos is távozik a Honvéd focicsapatától

2020.06.30. 14:21

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján jelentette be, hogy öt játékos távozik, míg kettő a kölcsönszerződés után is marad Kispesten.

Öt labdarúgó távozik Kispestről a szezon végeztével: kölcsönszerződésének lejárta után Ikenne-King Patrick George az MTK-hoz, míg Mayron George a dán Midtjylland együtteséhez tért vissza. Tonci Kukoccal nem hosszabbítottak szerződést, míg Macdonald Niba és Levkovich Robi esetében a klub nem él az opciós jogával, így ők is elhagyják a Honvédot.

Ikenne-King is távozik a HonvédtólForrás: csak.taccs.hu/

A Honvédnál korábban hat évet töltő Ikenne-King a bajnoki cím után kupagyőztes is lett Kispesten, a jobb oldali védő az elmúlt szezon során 13 bajnokin és négy kupameccsen lépett pályára, a télen igazolt George pedig 11 mérkőzésen 1 gólt szerzett.

Tonci Kukoc két és fél éven keresztül volt a Honvéd játékosa, az elmúlt idényben 27 tétmeccsen 3 gól és 7 gólpassz volt a mérlege. Macdonald Niba nyolc NB I-es és hat Magyar Kupa-találkozóval búcsúzik, a szezon elején keresztszalag-szakadást szenvedő, majd a tavasz végére felépülő Levkovich Robi pedig 9 tétmeccsen szerepelhetett, hét gólt kapott, négyszer viszont sikerrel őrizte meg a kapuját a riválisok támadói elől.

A Honvédot elhagyó labdarúgók mellett maradókról is beszámoltak, a kispesti klub ugyanis a szerződésnek megfelelően a kölcsön után megvásárolta a Ferencvárostól Davide Lanzafamét, akinek 2021 nyaráig érvényes szerződése van. Továbbá a kölcsönszerződés lejárta után érvényesítette opciós jogát, így a Pakstól igazolt Kesztyűs Barna a következő két évben is Kispesten futballozik.