Társoldalunk:

Mourinho csapata simán kikapott az újonctól - videó

2020.07.02. 20:53

Az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a Sheffield United 3-1-re legyőzte a Tottenham Hotspur csapatát a Bramall Lane-en.

A bajnokság meglepetéscsapata, a márciusban még a BL-szereplésre is esélyesnek tartott Sheffield United borzalmasan szerepel a Premier League újraindulása óta. Chris Wilder csapata három mérkőzs óta nyeretlen, és még gólt sem tudott lőni. A José Mourinho vezette Tottenham viszont jól tért vissza: előbb 1-1-es döntetlent játszott a Manchester Uniteddel, majd legyőzte a West Ham csapatát. Bár a portugál tréner nemrég arra panaszkodott, hogy együttese túlságosan ritkán lép pályára, emiatt nehézséget okoz megfelelő formába lendülnie.

A Spurs kezdte a jobban a meccset, de a mezőnyfölényét nem tudta érvényesíteni, a Sheffield United pedig a 31. percben megszerezte a vezetést a semmiből. Chris Basham visszatett labdájával a norvég Sander Berge fordult kapura, és hét méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A középkezdés után azonnal egyenlíthetett volna a Spurs. A brazil Lucas Moura tört kapura, akit felvágtak a tizenhatos előtt, de a labda Harry Kane elé került, aki megcsinált egy cselt, majd 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított.

Harry Kane szabályosnak tűnő gólját érvénytelenítette a játékvezetőForrás: AFP/Jason Cairnduff

A játékvezető azonban videózás után érvénytelenítette a gólt, mert úgy látta, hogy a földön fekvő Lucas Moura karjáról került Kane elé a labda.

A második játékrész hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az első. A Tottenham birtokolta többet a labdát, de gólt a Sheffield United lőtt. A 69. percben egy gyönyörűen felépített támadás végén az Enda Stevens lőtt középre, a hat perccel korábban becserélt Lys Mousset pedig két méterről az üres kapuba pörgetett.

A Sheffield United remekül használta ki a helyzeteitForrás: AFP/Oli Scarff

A Sheffield Unitednak ez már a szezonbeli hetedik olyan gólja volt, amit cserejátékos lőtt. Ennél többel egyik csapat sem büszkélkedhet a Premier League-ben. A francia Mousset pedig már három gólt lőtt csereként beállva a bajnokságban, ami szintén a legjobb mutató ebben a kategóriában.

A 84. percben a hazaiak eldöntötték a meccset. Egy újabb formás akció végén az első gólt szerző Berge tálalt középre, az érkező Oliver McBurnie pedig elegánsan a kapu bal oldalába pörgetett. A 90. percben ugyan Szon Hung Min remek átadása után Harry Kane szépíteni tudott, de ez már csak szépségtapasz volt a Spursnek, amely nagyon fontos pontokat vesztett.

A Sheffield United és a Tottenham helyet cseréltek egymással a tabellán. Chris Wilder csapata a hetedik helyre jött fel, míg José Mourinho együttese a kilencedik helyre csúszott vissza, és tíz pont a hátránya a BL-szereplést jelentő negyedik helytől.