Társoldalunk:

Mourinho szerint gyönyörű volt, amikor összeverekedtek a játékosai

2020.07.07. 17:33

Hétfőn este az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a José Mourinho vezette Tottenham felejthető mérkőzésen, 1-0-ra legyőzte az Everton csapatát. A találkozó legizgalmasabb jelenete az volt, amikor a félidőben a Tottenham világbajnok kapusa, Hugo Lloris és a csapat dél-koreai támadója Szon Hung Min összekaptak, és a csapattársaknak kellett közéjük állni, hogy ne verekedjenek össze. A találkozó után Mourinho igazi mourinhós választ adott az esetre: szerinte ez egy gyönyörű jelenet volt.

A Spurs világbajnok kapusa azon húzta fel magát, hogy a dél-koreai szélső nem zárt vissza védekezni az Everton támadásánál. Ebből lett egy heves szóváltás, majd kis híján tettlegesség is, de a Tottenham játékosai még időben a felek közé álltak.

„Gyönyörű jelenet volt. Ha hibáztatni akarnak valakit, akkor engem hibáztassanak, mert én voltam kritikus a játékosaimmal, mivel ők nem elég kritikusak egymással szemben. Megkértem őket, hogy követeljenek többet egymástól, ezzel is fejlesztve a csapatszellemet. Talán elhangzott néhány csúnya szó, és volt egy kis lökdösődés, de ez fontos volt a csapat fejlődése szempontjából. Egy csapat kedves fiú semmi mást nem tud nyerni szezon végén, csak a Fair Play-díjat. Ez az a valami, amit soha nem nyertem, és nem is igazán szeretnék" - mondta a lefújás után José Mourinho, akinek ez volt a 200. győztes meccse a Premier League-ben.