Társoldalunk:

Rashford zseniális villanásaival győzött a Manchester United - videó

2020.07.16. 23:17

A Premier League 36. fordulójában a Manchester United Marcus Rashford fantasztikus játékának köszönhetően 2-0-ra nyert a Crystal Palace otthonában egy több mint 100 percig tartó mérkőzésen. Az este másik meccsén a Southampton otthon 1-1-es döntetlent játszott a Brightonnal, utóbbi ezzel az eredménnyel karnyújtásra került a bennmaradástól.

A sokáig meglehetősen fásultan játszó Manchester United az ivószünet után kezdett éledezni, de nem igazán bírt a bátran, olykor veszélyesen játszó Palace-szal. Maguire többször veszélyeztetett fejjel Fernandes beadásai után, a túloldalon Zaha volt a legaktívabb.

Aztán amikor úgy tűnt, hogy 0-0-val ér véget a félidő, akkor Bruno Fernandes találta meg jól Marcus Rashfordot, aki egy csellel két védőt és a kapust is elfektette, majd higgadtan lőtt a kapuba a hosszabbítás első percében.

Majdnem jött az egyenlítés a lefújás előtt, de Milivojevics szabadrúgását bravúrral védte de Gea.

A második félidő tizedik percében látszólag egyenlített a hazai csapat: ismét Zaha volt a főszereplő, aki szépen kavarta meg a védelmet, majd élesen középre adott balról, amire Ayew érkezett a hosszú oldalon. A gólt azonban nem adta meg a játékvezető, mert a videobíró tanúsága alapján Ayew centikkel ugyan, de lesen állt.

Aktívan játszott a Palace, a United kontráiban viszont benne volt a gól, a 74. perc végén pont egy ilyen helyzetből lőtt Fernandes kapufát Rashford remek passza után. Négy perccel később ismét Rashford villant, remekül hozta ki a labdát szorult helyzetből, majd miután visszakapta, kitűnően tálalt Martial elé, aki laposan lőtt a hosszúba.

A gólszerző estében balszerencsésen elsodorta Van Aanholtot, aki hihetetlenül pechesen esett és ránézésre nagyon súlyos sérülést szenvedett. Az eset miatt a játékvezető 11 percet hosszabbított, amelynek 3. percében ismét Rashford sziporkázott, de gyönyörű tekerését valahogy kiszedte a léc alól Guaita. Az eredmény pedig már nem változott, ezzel az eredménnyel Ole Gunnar Solskjaer csapata pontszámban továbbra is ugyanúgy áll, mint a Leicester City, és egy pont a hátránya a harmadik helyen álló Chelsea-vel szemben.

Az este másik mérkőzésén a Brighton egy ponttal távozott a Southampton otthonából, amellyel szinte bebiztosította bennmaradását.