Társoldalunk:

Minden felelősséget vállalt a BL-kiesés után a világbajnok francia védő

2020.08.08. 10:48

Pénteken kétszer is hatalmasat hibázott Raphaël Varane, ami a Real Madrid kiesését jelentette a Bajnokok Ligájából. A világbajnok francia védő a találkozó után igazi sportemberként állt az újságírók elé.

A spanyol csapat februári 2-1-es hazai vereség után hiba lenne mindent a 27 éves francia védő nyakába varrni, de az vitathatatlan tény, hogy pénteken este a Manchester City mindkét gólja az ő kapitális hibája után született.

A találkozót követően azonban Varane, aki rendre rendkívül megbízhatóan játszik a maga posztján, sportemberi nagyságáról is bizonyságot tett, hiszen nem bújt el az újságírók elől, sőt maga kereste a nyilatkozási lehetőséget, hogy nyilvánosan is minden felelősséget vállajon a BL-kudarcért.

Miattam kaptunk ki, vállalom érte a felelősséget. Nagyon jól felkészültünk, de megfizettünk a hibáimért. Nagyon szomorú vagyok a csapattársaim miatt – értékelt érhetően letörten Varane a lefújás után.

Raphael Varane (5) tudja, hogy hatalmasakat hibázottForrás: AFP/Peter Powell

Edzője és honfitársa, Zinedine Zidane nem rajta verte el port:

  Varane-t semmivel sem lehet vádolni, az a fontos, hogy felemeljük a fejünket, és folytassuk a dolgunkat

– mondta a francia, akinek komoly szerepe volt abban, hogy a védő 18 évesen a madridiak játékosa lett 2011-ben.

Akkor még José Mourinho volt a Real edzője, Zidane azonban tanácsadóként már a klubvezetésben dolgozott, és ő volt az, aki kinézte a Lens fiatal tehetségét, majd segített tető alá hozni az üzletet: potom 10 millió euróért szereztek be egy remek védőt, aki már az első szezonjában 15 mérkőzésen léphetett pályára, majd az évek során a csapat meghatározó játékosa lett. 

Mára háromszoros spanyol bajnok, ugyancsak háromszoros spanyol szuperkupa-győztes, egyszeres Copa del Rey-győztes, és négyszere lóbálhatta a feje fölött a Bajnokok Ligája trófeáját, és nem mellesleg már 64-szeres francia válogatott, aki alapembere volt a 2018-ban világbajnoki címet szerző csapatnak.

Mindenkinek lehetnek rossz meccsei, és nyilvánvaló, hogy nem ez a két hiba fogja befolyásolni a sorsát. A vezető spanyol sportlap, a madridiakhoz mindig hű Marca sem őt teszi meg a kudarc első számú felelősének, hanem Zidane-t, aki szerintük túlságosan bízott a "régi gárdában", amivel feladta a lehetőségét, hogy nyomást gyakoroljon a Cityre, illetve ezúttal a cseréi sem működtek a franciának.