Minden felelősséget vállalt a BL-kiesés után a világbajnok francia védő

fbl TOPSHOTS Horizontal
Real Madrid's French defender Raphael Varane (R) reacts after Manchester City's English midfielder Raheem Sterling (unseen) scored his team's first goal during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on August 7, 2020. (Photo by PETER POWELL / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken kétszer is hatalmasat hibázott Raphaël Varane, ami a Real Madrid kiesését jelentette a Bajnokok Ligájából. A világbajnok francia védő a találkozó után igazi sportemberként állt az újságírók elé.

A spanyol csapat februári 2-1-es hazai vereség után hiba lenne mindent a 27 éves francia védő nyakába varrni, de az vitathatatlan tény, hogy pénteken este a Manchester City mindkét gólja az ő kapitális hibája után született.

A találkozót követően azonban Varane, aki rendre rendkívül megbízhatóan játszik a maga posztján, sportemberi nagyságáról is bizonyságot tett, hiszen nem bújt el az újságírók elől, sőt maga kereste a nyilatkozási lehetőséget, hogy nyilvánosan is minden felelősséget vállajon a BL-kudarcért.

– értékelt érhetően letörten Varane a lefújás után.

Raphael Varane (5) tudja, hogy hatalmasakat hibázott Forrás: AFP/Peter Powell

Edzője és honfitársa, Zinedine Zidane nem rajta verte el port:

– mondta a francia, akinek komoly szerepe volt abban, hogy a védő 18 évesen a madridiak játékosa lett 2011-ben.

Akkor még José Mourinho volt a Real edzője, Zidane azonban tanácsadóként már a klubvezetésben dolgozott, és ő volt az, aki kinézte a Lens fiatal tehetségét, majd segített tető alá hozni az üzletet: potom 10 millió euróért szereztek be egy remek védőt, aki már az első szezonjában 15 mérkőzésen léphetett pályára, majd az évek során a csapat meghatározó játékosa lett.

Mára háromszoros spanyol bajnok, ugyancsak háromszoros spanyol szuperkupa-győztes, egyszeres Copa del Rey-győztes, és négyszere lóbálhatta a feje fölött a Bajnokok Ligája trófeáját, és nem mellesleg már 64-szeres francia válogatott, aki alapembere volt a 2018-ban világbajnoki címet szerző csapatnak.

Mindenkinek lehetnek rossz meccsei, és nyilvánvaló, hogy nem ez a két hiba fogja befolyásolni a sorsát. A vezető spanyol sportlap, a madridiakhoz mindig hű Marca sem őt teszi meg a kudarc első számú felelősének, hanem Zidane-t, aki szerintük túlságosan bízott a "régi gárdában", amivel feladta a lehetőségét, hogy nyomást gyakoroljon a Cityre, illetve ezúttal a cseréi sem működtek a franciának.