Társoldalunk:

Kalmár Zsolt lett a szlovák bajnokság negyedik legértékesebb játékosa

2020.08.09. 11:26

Szombaton elkezdődött a szlovák élvonalbeli futballbajnokság, azaz a Fortuna Liga új idénye, ennek apropóján pedig a Transfermarkt összeállította a legértékesebb játékosok listáját.

A Nemzeti Sport Online cikke szerint ezt a listát a Trencsén 21 éves ghánai futballistája, az 1,1 millió euróra taksált Osman Bukari vezeti. Majd egészen a 22. helyig bezárólag következnek a bajnokság két legértékesebb keretével bíró klubjának, a Slovannak (13,63 millió euró) és a dunaszerdahelyi DAC-nak (9,35 millió euró) a játékosai: a fővárosiak 15, míg a csallóköziek 6 focistát adnak ebbe a csoportba. 

A második és a harmadik helyen két Slovan-játékos van, az egyaránt egymillió euróta értékelt Moha, illetve a szlovák válogatott Vladimir Weiss, míg a negyedik helyen a DAC 900 ezer euróra értékelt magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt található. 

Kalmár Zsolt nem csak a DAC, de az egész szlovák bajnokság egyik legjobb játékosaForrás: fcdac.sk

A 600 ezer euróra értékelt, ugyancsak magyar válogatott középpályás Holman Dávid a 11. helyet foglalja el a rangsorban. 

A Slovan egyébként nagyon elkapta a rajtot, szombaton egy 5-0-s nyitrai győzelemmel kezdett, amiből Holman a 65. perctől vette ki a részét. A DAC vasárnap 18 órától a szerédi SKF Sered csapatát fogadja.