A Real Madriddal példálózott a Barcelona sztárja

fbl Horizontal
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez reacts after Bayern Munich scored during the UEFA Champions League quarter-final football match between Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon on August 14, 2020. (Photo by Manu Fernandez / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az El Pais című lapnak adott hosszabb interjút Luis Suárez, az FC Barcelona uruguayi csatára, amiből a Marca szemezgetett. 

A 194 góljával katalán klub történetének Lionel Messi (634 gól) és César Rodríguez (304 gól) után a harmadik legeredményesebb játékosa az uruguayi, aki szerint a Bayern München elleni történelmi 8-2-es vereség a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a csapat hányatott évének volt köszönhető.

"Egy olyan meccs volt, amikor semmi nem sikerült. Jobbak voltak nálunk, mi pedig egyszerűen nem találtuk a játékuk ellenszerét. Azt hiszem, a Bayern jobban felkészült a rendhagyó lebonyolításra. Ők mentálisan rendkívül egyben voltak, míg mi egy csomó kétellyel utaztunk el Lisszabonba" – mondta Suárez, amivel a klubot körülvevő botrányokra utalhatott. Hozzátette, lehet, hogy egy oda-visszavágós párharcban is kiestek volna, de a Camp Nouban biztos, hogy erősebbek lettek volna.

Luis Suárez (labdával a kézben) nem látja teljesen sötétnek a jövőt Forrás: AFP/Manu Fernandez

A csapatot ért támadásokra is reagált, méghozzá a legnagyobb rivális, a Real Madrid példáján keresztül.

"Nem szeretek klubokat összehasonlítgatni, mert mindenhol más és más a szituáció, de jól emlékszem, hogy, amikor az Ajax kiverte őket a Bajnokok Ligájában (az előző kiírás nyolcaddöntőjében - a szerk.), hirtelen mindenki rossz játékos lett. Kroosnak vége, Modric vonuljon vissza, Ramos egy katasztrófa, nem volt senki, aki egy garast is ért volna. Erre a következő szezonban minden megfordult, és megint egy fenomenális csapat lettek. Miközben mindig is nagyszerű csapat volt a Real Madrid, de egy vereség után mindenre és mindenkire lőnek. Szégyen. Könnyen ítélkezik mindenki, ami az egyik nap még fehér, az másnap már fekete. Hiába a sok szép emlék, mégsincs türelem és összetartás" – mondta Suárez.

A Bayern elleni vereség után a katalánok második gólját szerző Suáreznek is kijutott a kritikákból, ő azonban áll a kihívások elé. Nem tudja, mit hoz a jövő az új edzővel, Ronald Koemannal, de nem aggódik.

"Karrierem során mindig is elfogadtam, ha csak csere voltam. És ez most sem lenne probléma. A versenyhelyzet egészségek, és, ha az edző úgy látja, hogy a padról beállva tudok segíteni, részemről oké."