Nem tudná megfizetni Messit a BL-győztes Bayern München

fbl TOPSHOTS Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) reacts after Bayern Munich's second goal during the UEFA Champions League quarter-final football match between Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon on August 14, 2020. (Photo by Manu Fernandez / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Karl-Heinz Rummenigge, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München elnöke szerint az FC Barcelona labdarúgócsapatától távozni szándékozó Lionel Messi túlságosan drága lenne a bajor klubnak.

"Egy ilyen nagyságrendbe kerülő játékost nem tudnánk megfizetni, és ez nem is része a politikánknak és a felfogásunknak" - nyilatkozott a 64 éves szakember az olasz Tuttosport című napilapnak. "A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben ez egyetlen egyesületnek sem könnyű, és nem elég, ha a tulajdonos gazdag, szupergazdagnak kell lennie" - jelentette ki Rummenigge, aki szerint Messi szerződtetéséhez és megtartásához elképesztően sok pénzre van szükség.

"Őszintén szólva egy kicsit elszomorított, amikor azt hallottam, hogy Messi el akarja hagyni a Barcelonát. Része volt annak, hogy a klub történelmet írt, és véleményem szerint ő gránátvörös-kékben akarta befejezni a pályafutását" - vélekedett Rummenigge, majd hozzátette: bizonyára vannak olyan szempontjai, amelyekkel ő nincs tisztában, ezért nem is akar ítélkezni.

A Bayern München a BL negyeddöntőjében 8-2-re verte a Barcelonát, sokak szerint ez volt az a momentum, amely annyira elmélyítette a katalán klubnál a válságot, hogy Messi közölte, el akar igazolni.