Szoboszlai Dominik: El kell fogadnom a szövetségi kapitány döntését

Horizontal FOOTBALL
Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai (front) is fouled by Russia's midfielder Roman Zobnin during the UEFA Nations League football match between Hungary and Russia on September 6, 2020 at the Puskaas Arena in Budapest, Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik nem fogadta túl jól, amikor Marco Rossi az oroszok elleni Nemzetek Ligája-meccsen 3-2-es orosz vezetésnél lecserélte, de elmondása szerint semmi gond nincs közte és a kapitány között, csak segíteni akart a csapaton.

„Mindkét összecsapáson jól futballoztunk, a mérkőzések nagy részében sikerült megvalósítani azt a taktikát, amelyet a szakmai stáb kért tőlünk. A törökök ellen ez elég volt a győzelemhez, az oroszok ellen nulla háromról majdnem pontot szereztünk, sajnos nem sikerült egyenlítenünk. A vereségnek senki sem örül, de ezen már nem tudunk változtatni, már a Bulgária elleni találkozóra kell összpontosítanunk" – mondta Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sportnak, majd külön kiemelte a törökök elleni játékot.

Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai (front) is fouled by Russia's midfielder Roman Zobnin during the UEFA Nations League football match between Hungary and Russia on September 6, 2020 at the Puskaas Arena in Budapest, Hungary. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP) Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Azon a meccsen mindenki úgy állt hozzá a kilencven perchez, ahogy ilyenkor kell, és nem arról volt szó, hogy csak néhányan mertek bátran futballozni".

Az oroszok elleni meccs végén Marco Rossi lecserélte, amit nem fogadott túl jól a magyar középpályás, erről így beszélt: „Csupán annyi történt – annak ellenére, hogy tudtam, nem leszek végig a pályán –, hogy segíteni akartam a csapatnak. Ám tudom,

profi futballistaként el kell fogadnom a szövetségi kapitány döntését. Feszült voltam, de a bennem rejlő motivációra pozitívumként tekintek.

Marco Rossinak köszönhetem, hogy fiatalon meghatározó szerepet kaptam a válogatottban, sohasem lennék tiszteletlen vele, ezt ő is tudja. Nagyon motivált vagyok, azokban a pillanatokban is ezt láthatták rajtam, és a bizonyítási vágy sosem múlik el."