Vágólapra másolva!
A Ferencváros következő ellenfele a Bajnokok Ligájában a Dinamo Zágráb lesz. A horvát csapatnál eddig egy koronavírusos esetet ismertek el, azonban könnyen lehet, hogy többen is vannak.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Dinamo Zágráb szeptember 7-én jelentette be, hogy egyik futballistájuk pozitív koronavírustesztet produkált. A horvát klub az ekkor kiadott közleményben még nem nevezte meg a fertőzött futballistát, azt viszont kiemelte: nincs szükség arra, hogy további játékosok vagy stábtagok házi karanténba vonuljanak.

Az nb1.hu szerdán arról írt, hogy a fertőzött játékos a montenegrói válogatott Stefan Milic lehet. Ezt a szakportál forrásai és a zágrábi fórumok is alátámasztották. A játékos több mérkőzésen is pályára lépett az elmúlt időszakban, így nagy rá az esély, hogy nem ő az egyetlen koronavírusos az FTC következő BL-selejtezős ellenfelénél.

Vajon hány koronavírusos van valójában a Ferencváros BL-ellenfelénél? Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szintén a szakportál információi szerint a zágrábiak jelezték a Fradinak, hogy a mérkőzés előtti utolsó edzést nem a Groupama Arénában, hanem még Horvátországban tartanák meg. A szokatlanság mögött az az ok állhat, hogy több játékos is pozitív lehet, nem csak egy. Amint a magyar bajnok jelezte, hogy szeretne forgatni az ellenfél utolsó edzésén, a Dinamo egyből meggondolta magát, és jelezte, mégis Budapesten tartja a tréninget.

A Nemzeti Sport információi szerint a Dinamo képviselői még a budapesti hivatalos vacsorán sem akarnak részt venni, csak a mérkőzésre érkeznének. Mindennek hátterében az nb1.hu szerint szintén az a meg nem erősített információ állhat, hogy a Dinamónál többen is pozitív teszttel rendelkeznek.

Dean Bauert, a horvát Sportske novosti szakírója a Nemzeti Sportnak szerda este elmondta, hogy információi szerint továbbra is csak Milic pozitív, aki a montenegrói válogatott összetartásán produkált eredmény után még nem is tért vissza Zágrábba. Bauer forrásai szerint a játékosokat folyamatosan tesztelik, és a többiek közül senki nem fertőződött meg.

A Dinamo Zágrábra nehéz hét vár: előbb a hétvégén a Hajduk Split ellen lép pályára a bajnokságban, hogy aztán szerdán 19:00-tól a Ferencvárossal játsszon a BL-ben.