Minden a Fradiról szól a világ egyik legjobb futballcsapatánál

Franck Boli, a Ferencváros játékosa (b3) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Molde ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott mérkőzésen Moldéban
Vágólapra másolva!
A Barcelona hivatalos honlapján újabb és újabb cikkek jelennek meg a Ferencvárosról. Ennyit tesz egy Bajnokok Ligája főtáblás szereplés - a világ egyik legjobb klubcsapatánál most egy magyar csapat áll az érdeklődés középpontjában. Kedden 21 órakor csapnak össze egymással a Nou Camp stadionban.

Hétfő reggelre két újabb cikk jelent meg a Fradiról a Barca hivatalos honlapján. Az egyikben a múlttal és a két csapat korabeli meccseivel foglalkoznak.

Hungary and Barça: A century old relationship

The relationship between Hungary and Barça will experience a new chapter when the game with Ferencváros kicks off the 2020/21 Champions League. It will be an unprecedented occasion, at least in official competition, as the teams (both founded in 1899) have only ever played each other before in friendly matches.

A cikkíró felidézi, hogy a Fradi és a Barcelona többször is megmérkőzött már egymással.

1923 és 1977 között hat alkalommal is összecsapott a katalán és a budapesti klub.

1923. március 3-án és 4-én, két nap alatt két barátságos meccset is játszottak. Mind a kettőt a Barcelona nyerte meg, és mind a két alkalommal 2-0 lett a végeredmény. 1928 karácsonyán (december 25-én és december 26-án) újabb két összecsapás következett a barátságos mérkőzések sorában. Az elsőt 4-0-ra nyerte meg a Barcelona, a másodikon 3-3-as döntetlen született. 1972. augusztus 30-án - szintén barátságos meccsen - 2-2 lett a végeredmény. Az eddigi utolsó találkozás pedig 43 évvel ezelőtt, 1977-ben történt a két csapat között, akkor a katalánok nyertek 4-0-ra.

A cikkben olvashatunk a Barcelona további magyarországi fellépéseiről is. A katalánok először 1922-ben jártak Budapesten az MTK vendégeként.

Megemlítik az 1975-76-os UEFA Kupa-sorozatot, amikor a Vasassal sorsolták őket össze, a Barcelona magabiztosan ment akkor tovább az angyalföldiek ellen.

Egy másik írás nem a múlttal, hanem a jelennel foglalkozik.

Champions League opponents: Ferencváros

Ferencváros, Barça's first opponents in the 2020/21 Champions League, are returning to the group stage of the competition after 25 years. There only previous appearance at this stage was in 1995-96, when they finished third in a group shared with Ajax, Real Madrid and Grasshopper Zurich.

Ebben az írásban megemlítik, hogy a Fradi 25 éves szünet után tér vissza a BL-be, felidézik, hogy 1995-ben a Real Madrid, az Ajax és a Grasshoppers ellen szerepeltek az elitsorozatban.

Megírják, hogy a Fradi sikerrel vette a négyfordulós selejtezőt, a Molde, a Dinamo Zagreb, a Celtic és a Djurgardens ellen.

Bemutatják a Fradi stadionját, foglalkoznak az edzővel, Szergej Rebrovval, és szerintük a csapat legveszélyesebb játékosa Franck Boli.

A keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésről az Origo a helyszínről tudósít.