Elképesztő mennyiségű gólt rúgott az Ajax a holland bajnokin - videó

fbl Vertical
Ajax' forward Lassina Traore (L) and Ajax' midfielder Antony celebrate after scoring a goal during the Dutch Eredivisie match between VVV Venlo and Ajax Amsterdam at the Covebo stadium De Koel, in Venlo on October 24, 2020. (Photo by Olaf KRAAK / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Az Ajax szó szerint megsemmisítette a hazai pályán játszó VVV Venlót a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, az Eredivisie 6. fordulójában. 

A középmezőnyhöz tartozó Venlo már az első negyedóra végére kétgólos hátrányba került, köszönhetően Ekkelenkamp és a burkanai Lassina Traoré góljainak. A 32. percben Traoré még egy egyet lőtt, majd a szerb Dusan Tadics is betalált közvetlenül a szünet előtt.

Ha eddigre nem dőlt volna el a találkozó, akkor Christian Kum gondoskodott róla, hogy eldőljön, a Venlo játékosát egy kemény szabálytalanság után az 52. percben kiállította a játékvezető. Innentől pedig nem volt megállás: az 54. és az 59. perc között újabb négy gólt lőtt az Ajax. Traoré a 65. percben megszerezte a negyedik gólját, de a 70. percben pályára lépő 37 éves Klaas Jan Huntelaar is rúgott gyorsan két gólt, az utolsót, a 13-at pedig ki más, mint Traoré lőtte.

A történelmi, 13. Ajax-gól:

A találkozónak van némi magyar vonatkozása is: az Eredivisiében legutóbb a PSV Eindhoven jutott tíz gólig, amikor napra pontosan tíz évvel ezelőtt hazai pályán verte 10-0-ra a Feyenoordot, a mérkőzésen Dzsudzsák Balázs két gólt rúgott.

Az Ajax egyébként új bajnoki gólrekordot is felállított, soha korábban nem rúgott még egyetlen csapat sem 13 gólt egyetlen Eredivisie-meccsen. Az pedig szinte egyáltalán nem meglepő, hogy az előző rekordot az 1970-es évek három BEK-et nyerő Ajaxa tartotta: 1972 májusában 12-1-re verték a Vitesse-t.

Eredmény, Eredivisie, 6. forduló:
VVV Venlo–Ajax 0-13 (0-4)
gólszerzők: Ekkelenkamp 13., 57., Traoré 17., 32., 54., 65., 87., Tadic 45., Antony 55., D. Blind 59., Huntelaar 74., 76., L. Martínez 79.