Vágólapra másolva!
Szerdán este a Bajnokok Ligája H csoportjának rangadóján a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán nyert 2-1-re az előző szezonban a BL-döntőig menetelő Paris Saint-Germain ellen, úgy, hogy az első félidőben Gulácsi kivédte az argentin Ángel Di Maria tizenegyesét. A magyar válogatott kapus a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy az első megérzésére hagyatkozott és elmesélte, milyen apró részletekből áll össze egy védés.

Gulácsi Péter a 16. percben védte ki az argentin Ángel Di Maria tizenegyesét, amikor a párizsi csapat 1-0-ra vezetett. A találkozó után lipcseiek kiemelték, hogy ha magyar válogatott kapus nem hárít kulcspillanatban, akkor minden bizonnyal más lett volna a találkozó végkimenetele.

„Volt egy elképzelésem, melyik sarkot választja, szerencsére eltaláltam az irányt. Bár többnyire mindig az első megérzésre hagyatkozom, több apró részletből áll össze a védés.

A válogatottban tavaly védtem legutóbb büntetőt, Lipcsében viszont elég régen, éppen ideje volt. Mondhatni, a legjobbkor sikerült hárítanom, kétgólos hátrányból nehezen álltunk volna talpra" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Gulácsi Péter.

A találkozó azért is pikáns volt, mert az előző szezon elődöntőjében is találkoztak a felek, akkor a PSG 3-0-s diadallal lépett a fináléba. A magyar válogatott kapus azonban elmondta, hogy nem a visszavágás hajtotta a lipcsei játékosokat, ugyanis a találkozó kulcsfontosságú volt, már csak azért is, mert a Manchester United kikapott Isztambulban.

Gulácsi Péter meccsben tartotta a Lipcsét a PSG ellen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A Lipcse már a hatodik percben hátrányba került a Paris Saint-Germain elleni csoportrangadón, így egy újabb bekapott gólt végzetes lehetett volna.

„Két vereség után léptünk pályára, majd az elején hibáztunk a labdakihozatalnál, az ellenfél vezetést szerzett, mi pedig kihagytunk egy ziccert.

Hazudnék, ha azt mondanám, nem fordult meg a fejünkben, hogy megint bajba kerülhetünk, de szerencsére összekaptuk magukat, és később jól jöttünk ki a meccs fordulópontjaiból.

Miután kivédtem a tizenegyest, még a szünet előtt egyenlítettünk, a második félidőben értékesítettük a nekünk megítélt büntetőt, és a PSG két piros lapja is minket segített. Időnként a szerencse is mellettünk állt, de összességében megérdemelten nyertünk" – folytatta a 35-szörös magyar válogatott kapus.

A Lipcse 30 éves kapusa elmondta, hogy milyen érzés volt öt gólt kapni az Old Traffordon, beszélt arról, hogy milyen esélyei vannak a BL-továbbjutásra a csapatának, végezetül pedig az Izland elleni Eb-pótselejtező volt a téma, ameddig már csak hat nap van hátra, Gulácsi számára mégis nagyon messzinek tűnik.

A teljes interjú a linkre kattintva olvasható.

Gulácsi kapitány győzelemre vezette a Lipcsét - képek

Remekeltek a kapusok a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján.