Győzött a Napoli az Európa-ligában, a stadiont Szent Pálról Diego Maradonára nevezik át

fbl Horizontal
A screen displays a photo of late Argentinian football legend Diego Maradona as players hold a minute of silence in homage to Maradona prior to the UEFA Europe League Group F football match Napoli vs Rijeka on November 26, 2020 at the San Paolo stadium in Naples. - Maradona, widely remembered for his "Hand of God" goal against England in the 1986 World Cup quarter-finals, died on November 25, 2020 of a heart attack at his home near Buenos Aires in Argentina, while recovering from surgery to remove a blood clot on his brain. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Napoli 2-0-ra legyőzte a Rijekát a labdarúgó Európa-liga 4. fordulójának csütörtöki játéknapján. Gennaro Gattuso együttese méltóképpen búcsúzott a szerdán meghalt Diego Maradonától. Simán nyert a Tottenham, az AS Roma és a Leverkusen is.

Az F csoportban egy könnyű mérkőzés várt a nápolyi együttesre, és korábbi legendás futballistájuk, Diego Maradona emléke előtt egy magabiztos sikerrel tudták leróni tiszteletüket. A Rijeka elleni összecsapás a többi találkozóhoz hasonlóan egy perces gyászszünettel kezdődött.

Nápolyban győzelemmel adóztak klublegendájuk, Diego Maradona emléke előtt Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A Napoli az első játékrész hajrájában egy öngóllal szerzett vezetést, majd a második félidőben Hirving Lozano eldöntötte a három pont sorsát. 2-0-s sikerével a Napoli továbbjutott csoportjából, ahol a spanyol bajnokságot vezető Real Sociedad nem tudta legyőzni a holland AZ Alkmaar együttesét.

A nap során korábban Nápolyban már bejelentették, hogy megváltoztatják a stadion nevét: San Paolo helyett ezentúl Diego Armando Maradonának hívják majd.

A J csoportban a Tottenham 4-0-ra legyőzte a Ludogorecet. José Mourinho kezdőként adott lehetőséget Gareth Bale-nek, aki ezúttal 67 percet játszott, de gólt nem tudott szerezni.

Az A csoportban az AS Roma Kolozsváron tudott győzni 2-0-ra, a Napolihoz hasonlóan ők is egy öngóllal szereztek vezetést, majd Jordan Veretout tizenegyesből biztosította be az olaszok sikerét.

Lang Ádám kezdőként kapott helyet a ciprusi Omonia együttesében, de csapatával ezúttal 2-1-re kikapott a Granada vendégeként. Szintén az E jelű négyesben a PSV 0-2-ről tudta megfordítani a PAOK elleni mérkőzését.

A Tottenham és a Napoli mellett a német Bayer Leverkusen nyújtotta a legmeggyőzöbb teljesítményt a 21:00-s találkozón pályára lépő csapatok közül. Peter Bosz együttese 4-1-re kiütötte a Hapoel Beer Shevát. Az izraeliek elleni sikerből mindhárom támadójuk, Patrick Schick, Lucas Alario és Leon Bailey is góllal tudta kivenni a részét.

A csütörtöki nap folyamán négy csapat is bebiztosította a helyét az egyenes kieséses szakaszban (Arsenal, AS Roma, Leicester City, Hoffenheim). Már csak két százszázalékos csapat van a csoportkörben: az Arsenal és a Hoffenheim.

A játéknap korábbi mérkőzéseinek összefoglalóját ide kattintva olvashatják.

Eredmények később!