A vártnál korábban visszatérhet a pályára a Bayern München kulcsjátékosa

Joshua Kimmich Bayern München Der Klassiker
firo: 07.11.2020 Fuvuball: Soccer: 1st Bundesliga season 2020/21 BVB, Borussia Dortmund - FC Bayern Mvşnchen, Muenchen 2: 3 Erling Haaland with Joshua Kimmich, injured, injury Photo: Jvşrgen Fromme / firo / pool | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Joshua Kimmich, a Bayern München labdarúgója kevesebb, mint egy hónappal térdműtétjét követően 60 percet már játszana együttese szombati bajnoki mérkőzésén.

A német válogatott játékos jobb térdét november 8-án operálták meg, miután előző nap, a Borussia Dortmund otthonában 3-2-re megnyert rangadó 36. percében megsérült. Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója akkor úgy nyilatkozott, hogy Kimmich heteken belül lesz újra játékra alkalmas állapotban, de előfordulhat, hogy januárig nem futballozhat.

Már ezen a hétvégén pályára lépne Joshua Kimmich Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Jvşrgen Fromme

Ezzel szemben a középpályás már a héten teljes intenzitású edzésmunkát végzett, és Hansi Flick vezetőedző szerint 60 percnyi játékra alkalmasnak tartja magát. Az éllovas és címvédő Bayernre szombaton a második helyezett - Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató - RB Leipzig elleni rangadó vár. A két együttest két pont választja el egymástól a tabellán.

"Minden nap látom, hogy milyen körültekintően dolgozik a visszatérésén. Jelenleg semmilyen panasza nincs már, ezért minden gyakorlatot el tud végezni, és nagyon jó látni, ahogyan ismét edz" - utalt az edző a 25 éves játékosra. Flick nem adott meg konkrét dátumot a visszatérésre, hozzátette: semmi nem sietteti őket.

A bajorok másik sérült alapembere, Alphonso Davies is közel áll a visszatéréshez. A kanadai válogatott védő bokája október végén sérült meg, de már ő is a csapattal együtt készül. Flick szerint szombaton még nem számít rá, de jövő szerdán, a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, a Lokomotiv Moszkva elleni hazai találkozón csereként rövid időre már játéklehetőséghez juthat a továbbjutást már kiharcoló címvédő együttesben.

A Bayern két hét múlva játssza utolsó idei mérkőzését, a Bayer Leverkusen vendége lesz a Bundesliga 13. fordulójában.