Vágólapra másolva!
Az első félidőben nagyszerűen játszó és négy gólt rúgó DVSC 4-1-re legyőzte a városi rivális DEAC csapatát az NB II. 21. fordulójában, így Kondás Elemér csapata már kilenc ponttal vezet a Siófokon 2-1-es vereséget szenvedő Budaörs előtt. 

A játéknap talán legjobban várt mérkőzését, a debreceni városi rangadót a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések miatt ezúttal zárt kapuk mögött kellett megrendezni, pedig a két csapat augusztus 5-i meccsén több mint 6000 néző volt kint a Nagyerdei Stadionban.

Kondás Elemér ezúttal sem számíthatott Korhut Mihályra, és olyan rutinos játékosok is csak a kispadon kezdtek, mint Poór Patrik, Tischler Patrik vagy Varga József. Ezzel szemben Bódi Ádám és Dzsudzsák Balázs ott volt a kezdőben.

Ahogy az várható volt, a meccset a Loki kezdte jobban, a hetedik percben pedig már a vezetést is majdnem megszerezték, de Bárány beadása után Szécsi Márk a kapufára pörgetett. Sokáig azonban nem kellett várni az első DVSC-gólra: a 15. percben Dzsudzsák sarokkal adott passzából Szécsi nyolc méterről a kapuba lőtt.

Még nem értünk az első félórához, amikor Ferenczi János pontos beadásából Szécsi Márk megszerezte csapata és a maga második gólját. A Loki csatára nagyon szépen pörgetett a hosszú alsó sarokba. A 31. percben Sándor Tamás (a DEAC edzőjének, a Loki-legenda, Sándor Tamásnak a fia) ziccert hibázott, két perccel később pedig már 3-0-ra vezetett a DVSC, miután egy kontra végén Dzsudzsák volt önzetlen (már a 108-szoros válogatott középpályás is lőhetett volna), visszagurított, Bárány Donát pedig a jobb alsó sarokba gurított – 3-0.

Nagyon érezte a játékot a Loki, alig telt el három perc, már Bárány is kétgólos volt (4-0). A szünet előtt azért összejött a szépítés a DEAC-nak, Székely kiugratása után Kiss Bence Gróf Dávidot kicselezve gurított a Loki kapujába (4-1).

A piros mezes DVSC ezúttal is bizonyította, hogy jobb csapat, mint a városi rivális DEAC Fotó: Polyák Attila - Origo

Fordulás után is maradt a Loki mezőnyfölénye, de ekkor már a listavezető is takarékon játszott, a DEAC erejéből pedig nem futotta komolyabb helyzetre. Varga József a 87. percben tíz méterről a felső lécre lőtt, de más említésre érdemes esemény nemigen történt a második 45 percben.

A sorozatban négy döntetlent játszó Szolnoki MÁV FC otthonában az egyre stabilabb képet mutató Haladás megnyomta az első félórát, de Farkas Balázs, Németh Márió és Medgyes Zoltán révén is kihagyott helyzetekig jutottak a szombathelyiek. Az első értékelhető hazai lehetőségre a 29. percig kellett várni, de Rózsának ekkor sem kellett védenie. A második félidőt aktívabban kezdte a Szolnok,

és az 58. percben egy öngóllal meg is szerezték a vezetést, miután Doktorics ért bele balszerencsésen egy beadásba.

Támadásban maradt a Haladás, de nem tudott komoly helyzetet kidolgozni, nem úgy, mint a hazai csapat, amelyik Csirmaz lerántása után büntetőhöz jutott a 79. percben.

Csakhogy gól ebből sem lett, mert Rózsa Dániel előbb Kovács Olivér büntetőjét védte lábbal, majd az ismétlést is megfogta.

Végül mégis 2-0-ra nyert a Szolnok, és mégis gólt szerzett Kovács Olivér, aki a ráadás második percében Rokszin Ádám szöglete után fejelt a Haladás kapujába.

Siófokon az első félóra egy hazai és egy budaörsi helyzetet hozott. Előbb Elek Bence öt méterről leadott fejesét védte a hazaiak kapusa, majd Csiki Norbert lőtte szét 25 méterről a bal kapufát. A vendégeknek a szünet előtt is akadt egy nagy helyzetük, de Hutvágner kapus kétszer is bravúrral védett. Fordulás után egy percen belül két gól is esett, a 46. percben a hazaiak szereztek vezetést, amire a középkezdést követő első támadásból góllal tudott válaszolni a vendég csapat. A 78. percben újból előnybe került a Balaton-parti csapat, ekkor Cipf Dominik lőtte ki 20 méterről a jobb felső sarkot.

A négy mérkőzés óta nyeretlen Kaposvárnak nagyon kellettek a pontok az ETO FC Győr ellen, ehhez képest

az első hazai helyzetre a 31. percig kellett várni, igaz abból meg is szerezte a vezetést a Rákóczi:

Balázs beadása után Hadaró eltörte a labdát, ami így lett jó Ur Lászlónak, aki közelről a kapuba fejelt. A második félidőt nagyon megnyomta az egyenlítő gólért hajtó Győr, a 80. percben ennek ellenére (vagy éppen ezért) Szarka előtt adódott óriási lehetőség, de ahelyett, hogy eldöntötte volna a mérkőzést, közelről Gundel-Takács kezébe gurította a labdát. A hajrában aztán meglett a győri erőfeszítések gyümölcse, a 85. percben Vashkeba lőtt tíz méterről a hazai kapuba.

A végén mégis a hazaiak örülhettek, ugyanis Szarka a ráadás 6. percében egy kapufás góllal megszerezte a három pontot a Rákóczi számára.

Soroksáron a vendégek előtt adódott az első nagy lehetőség már a nyolcadik percben, az első gólra mégis a 34. percig kellett várni, ráadásul a hazaiak szerezték. A Huszák lerántásáért megítélt büntetőt Lovrencsics Balázs értékesítette. Fordulás után negyedóra telt el, amikor Orosz beadását Derekas csúsztatta a kapuba, ezzel már 2-0-ra vezetett a Soroksár. A Dorognak is akadt helyzete (nem is kicsi), de nem forgott veszélyben a hazai csapat győzelme.

A Gyirmót ugyan megszerezte a vezetést a 12 hellyel mögötte álló Szentlőrinc ellen, azonban a vendégek a második félidő közepén előbb büntetőből egyenlítettek, majd a hajrában a győztes gólt is megszerezték.

A Kazincbarcika sorozatban három vereség után nyert, miután hazai pályán 1-0-ra diadalmaskodott az Ajka felett.

Eredmények, NB II, 21. forduló:
Debreceni VSC–Debreceni EAC 4-1 (4–1)
BFC Siófok–Budaörs 2-1 (0–0)
Szolnoki MÁV FC–Szombathelyi Haladás 2-0 (0–0)
Kaposvári Rákóczi FC–WKW ETO FC Győr 2-1 (1–0)
Soroksár SC–Dorogi FC 2-0 (1–0)
Gyirmót FC Győr–Szentlőrinc 1-2 (1–0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Aqvital FC Csákvár 0-0
Kolorcity Kazincbarcika SC-FC Ajka 1-0 (0-0)

Az élmezőny: 1. Debrecen 48 pont, 2. Budaörs 39, 3. Pécsi MFC 39, 4. Vasas 39, 5. Gyirmót 36.