Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain csapatánál másodedzőként töltött két és fél éves időszakról beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban Lőw Zsolt, akit Thomas Tuchel vezetőedzővel együtt karácsony előtt rúgtak ki a francia sztárcsapattól.

A magyar szakember elmondta, ha voltak is előjelei annak, hogy távozniuk kell a kispadról, alapvetően váratlanul érte őt és a német vezetőedzőt, Thomas Tuchelt is, amikor december 23-án a sportigazgató, a brazil Leonardo közölte velük, hogy nem számít a munkájukra a továbbiakban.

"Meglepődtünk, mert december huszonharmadikán, a Strasbourg ellen négy-nullára megnyert mérkőzést követően hivatott be minket a klub sportigazgatója, Leonardo, hogy közölje, a jövőben nem számít Thomas munkájára.

Ahhoz képest, hogy az egész idényben számtalan sérülés hátráltatott bennünket, ráadásul a koronavírussal is meg kellett küzdenünk, szerintem nagyszerű szakmai teljesítmény, hogy így zártuk az évet. Erőn felül teljesítettünk, ez az igazság" – mondta Lőw Zsolt.

Lőw Zsolt a Paris Saint-Germain után hamarosan készen áll az új kihívásokra Forrás: AFP/Dominique Faget

– tette hozzá később.

Lőw elmondta, hogy a szakításhoz elsősorban az vezetett, hogy Leonardo és Tuchel számos dologban gyökeresen másként gondolkozott, így igazából csak idő kérdése volt a szakítás. A magyar szakember ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy míg a brazillal felemás, addig a katari tulajdonossal, Nasszel al-Kelaifival már-már baráti volt a kapcsolatuk, de ő nem szólt bele a sportszakmai kérdésekbe, így Leonardo döntéseibe sem.

"Roppant mód becsülte a munkánkat, az eredményeinket. (...) A tulajdonossal ápolt viszonyomról mindazonáltal sokat elárul, hogy az elmúlt napokban két üzenetet küldött, kedves, szép szavakat írt."

Lőw Zsolt elmondta, hogy egyik legnagyobb sikerüknek azt tartja, hogy a csapat legnagyobb sztárjai is

Azt gondolom, olyan közösség és egység alakult ki, amilyenre korábban nem volt példa a PSG-nél. S igen, Kylian Mbappétól kezdve Marco Verrattin és Presnel Kimpembén át Abdou Diallóig szinte a keret összes tagja küldött nekem üzenetet, amelyben megköszönte a közös munkát."

A folytatásról még nem döntött Lőw, sem arról, hogy marad-e Thomas Tuchel mellett, sem arról, hogy esetleg elvállal-e ő maga egy vezetőedzői állást. Arra a kérdésre, hogy felmerült-e a neve, mint a német szakember utódja a PSG-nél, így felelt.

A teljes interjút a Nemzeti Sport Online-on, a linkre kattintva tudja elolvasni.