Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Everton kölcsönveszi a Bayern München holland támadóját, a 19 éves Joshua Zirkzee-t.

A holland támadó 2017 augusztusában a Feyenoord utánpótláscsapatából igazolt a Bayern Münchenbe, 2019. december 18-án, pályafutása első Bundesliga-mérkőzésén a 90. percben váltotta Robert Lewandowskit a Freiburg ellen, és az első labdaérintéséből rögtön gólt lőtt. Zirkzee három nappal később hét percet játszott a Wolfsburg elleni találkozón, ezúttal három perc után lőtt gólt.

Joshua Zirkzee az előző szezonban berobbant a Bayernbe Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Balk

Az előző szezonbeli álomszerű bemutatkozás után úgy tűnt, a holland támadó lehet a gólkirály Lewandowski első számú helyettese, a kilenc bajnokin lőtt négy gólja alapján sokan már a jövő nagy Bayern-csatárát látták benne.

Azonban múlt héten Hansi Flick az U23-as csapatba száműzte a hollandot, mert gondok akadtak a hozzáállásával. A Bayern edzője elmondta, Zirkzee tehetsége továbbra sem kérdéses, azonban a hozzáállásával komoly gondok vannak.

Zirkzee-t múlt héten már a Bayern második csapatában is kiállították, mert fejbe rúgta az 1860 München kapusát Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

Az utolsó csepp végül az volt a pohárban, hogy a csatár túl sok fotót posztolt a közösségi oldalán a luxusnyaralásáról, hiába figyelmeztette a szakvezető, hogy inkább a focira és a klubra összpontosítson.

Most úgy tűnik, a Bajnokok Ligája-szereplésért harcoló Everton dobhat mentőövet a holland csatárnak, aki kölcsönben érkezhet a liverpooli csapathoz, amelyben az angol válogatott Dominic Calvert-Lewint kéne tehermentesítenie.

Zirkzee egyébként 2017 nyarán kis híján az Evertonba igazolt. A csapatnak akkor ugyanis a jelenleg a Barcelonát irányító holland legenda, Ronald Koeman volt ez edzője, míg a csapat legnagyobb sztárja, Romelu Lukaku pont azon a nyáron távozott a Manchester Unitedhoz.