Kettős emberhátrányban esett ki az AS Roma az olasz kupából

AS Roma v Spezia Calcio - Coppa Italia Soccer Serie A GYPSY AS Roma Spezia Calcio Rome FOOTBALL calcio Italy Italia
Daniele Verde of Spezia Calcio celebrates after scoring third goal during the Coppa Italia match between AS Roma and Spezia Calcio at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 19 January 2021. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Serie A-ban negyedik helyen álló AS Roma hazai pályán hosszabbítást követően 4-2-es vereséget szenvedett a Speziától az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének kedd esti mérkőzésén.

A fővárosiak az első negyedóra végére már kétgólos hátrányba kerültek, miután előbb Galabinov értékesített egy büntetőt, majd Saponara is betalált a kapujukba. A Roma szünet előtt szépített Lorenzo Pellegrini büntetőjével, majd a 73. percben Henrikh Mkhitaryan góljával ki is egyenlített, és legalább hosszabbításra tudta menteni a mérkőzést.

Az viszont rémálomba torkollott. A ráadás első percében Gianluca Mancini kapta meg a második sárga lapját egy durva belépő után, majd egy perccel később Pau López kapus rúgta mellbe a kapujára törő egyik vendég játékost, és ő is piros lapot kapott.

A kettős emberelőnyt pedig kihasználta a Serie A-ban a 11. helyen álló újonc és a 107., illetve a 119. percben lőtt góllal bebiztosította a győzelmét, és a legjobb nyolc közé jutását. A negyeddöntőben a Napolihoz utazhat a Spezia.

A további párosítások: SPAL–Juventus, Inter–Milan, Atalanta–Lazio/Parma