Társoldalunk:

A Budapest Honvéd kikapott Mezőkövesden

2021.02.06. 18:54

A labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában a Mezőkövesd hazai pályán 2-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát, ezzel Pintér Attila együttese hét mérkőzés óta veretlen az NB I-ben.

A Mezőkövesd az OTP Bank Liga legrégebb óta veretlen csapata, a forduló előtt hat mérkőzés óta veretlen volt. Pintér Attila együttese a legutóbbi négy hazai bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, összesen tíz gólt szerezve. A Honvéd három ponttal állt a borsodi csapat mögött, a legutóbbi négy mérkőzésén ugyancsak veretlen maradt. Pisont István együttese vendégként a legutóbbi két meccsét megnyerte. Mezőkövesden a legutóbbi két találkozóját 2-1-re megnyerte.

A Mezőkövesd irányította a játékot, de komoly helyzetet sokáig nem tudott kidolgozni. Az első lehetőségre a 23. percig kellett várni, de megérte, ugyanis Vadnai Dániel a szezon egyik legszebb gólját lőtte. A jobbhátvéd Farkas Dániel beadására robbant be a mezőkövesdi balhátvéd, és 14 méterről, ráfordulásból a kapu jobb oldalába bombázott.

A kispestiek valószínűleg sokkolta Vadnai védhetetlen gólja, mert még fel sem ocsúdtak, a kövesdiek máris megszerezték a második találatukat. Antonio Vutov átadásával Marin Juirna lépett ki, és 16 méterről elképesztő erővel lőtt a bal felső sarokba.

A második gól után Pintér Attila csapata eldönthette volna a meccset, Antonio Vutov kétszer is ziccerbe került, de a bolgár támadó egyszer sem tudott túljárni Tomás Tujvel eszén, aki a két bekapott gól ellenére magasan a Honvéd legjobbja volt.

A második félidőben is a Mezőkövesd irányított, bár a nagy helyzetek sokáig elmaradtak. A 67. percben aztán eldönthette volna a meccset Pintér Attila csapata, de a lövésre lendítő Berecz Zsombort Szendrei Norbert fellökte a tizenhatoson belül, azonban Káprály Mihály játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A folytatásban a Honvéd ugyan próbálkozott, de úgy tűnt, nincs elegendő kreativitás a támadójátékában. A Mezőkövesd stabilan védekezett, de a hajrára belealudt a meccsbe, a 85. percben pedig szépíteni tudott a Honvéd. A télen igazolt Bőle Lukács jobbról betekert labdájára Thierry Gale érkezett a hosszú oldalon, és közelről a kapuba kotorta a labdát.

Pintér Attila kinevezése óta szárnyal a MezőkövesdForrás: Gál Péter/mezokovesdzsory.hu

A szépítőgól ellenére a Honvéd a hajrában már nem tudott újabb helyzetet kialakítani, mert a Mezőkövesd tudatosan a vendégtérfélen tartotta a labdát, így az eredmény már nem változott.

Győzelmével a Mezőkövesd feljött a tabella ötödik helyére, ráadásul Pintér Attila csapata hét mérkőzés óta veretlen, vagyis továbbra is az OTP Bank Liga legjobb formában lévő csapata. A Budapest Honvéd négy veretlenül lejátszott meccs után kapott kis ismét az NB I-ben.