Vágólapra másolva!
Szerdán este az FA-kupa nyolcaddöntőjében az Everton hazai pályán hosszabbítás után 5-4-re győzte le a Tottenham együttesét, így Carlo Ancelotti csapata továbbjutott a következő körbe.

A Tottenham kezdte jobban a meccset, Olsen kapusnak már a második percben bravúrt kellett bemutatnia Lamela fejesénél, egy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt. Szon szöglete után Davinson Sánchez érkezett remekül és szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

Davinson Sánchez kétszer is eredményes tudott lenni, de mégsem örülhetett Forrás: AFP/Clive Brunskill

A bekapott gól után éledezett az Everton, előbb Ben Godfrey távoli lövését védte Lloris, majd Dominic Calvert-Lewin lőtt közelről kapufát.

A félidő derekánál közel járt ahhoz José Mourinho csapata, hogy megduplázza előnyét, azonban ehelyett villámgyorsan hátrányba került. Calvert-Lewin és Richarlison révén fordított a liverpooli csapat, majd Sigurdsson lőtte be a megítélt tizenegyest.

Még mielőtt a játékvezető hármat fújt volna a sípjába, Szon kiugratásából Erik Lamela volt eredményes, ezzel visszahozva a Spurs reményeit.

A pazar első félidő után a második játékrészre sem vettek vissza a felek az iramból. Az 57. percben egy szögletet követően a Tottenham kiegyenlített, Davinson Sánchez másodszor is eredményes tudott lenni.

Fergeteges gólfesztivált hozott az Everton-Tottenham mérkőzés Forrás: AFP/Clive Brunskill

Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt Sigurdsson kiugratása után Richarlison is meglőtte saját maga második, csapata negyedik gólját. Azonban a Spurs nem hagyta annyiban, és másodszor is kiegyenlített. A 83. percben Szon tekert a kapu elé, a csereként beállt Harry Kane pedig bebólintotta a labdát a kapu jobb oldalába. Következhetett a kétszer tizenöt perces ráadás.

A hosszabbítás első felének felénél a hazai együttes újra megszerezte a vezetést. Sigurdsson ismét szenzációs passzt osztott ki, majd Bernard halálos precizitással vágta a labdát a kapuba.

A ráadás már nem hozott több gólt, így az Everton 5-4-re legyőzte a Tottenhamet, amivel José Mourinho csapata kiesett a kupából.

Angol FA-kupa, nyolcaddöntő
Everton-Tottenham 5-4 hosszabbítás után (3-2, 4-4, 5-4)