Társoldalunk:

Luis Suárez félelmet kelt az ellenfelekben

2021.02.23. 10:33

Az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone biztos benne, hogy Luis Suárez gondot okoz majd a Chelsea védelmének a két csapat kedd esti mérkőzésén a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Luis Suárez már 16 gólnál jár a spanyol bajnokságban, amelynek góllövőlistáját korábbi csapattársával, Lionel Messivel holtversenyben vezeti, de a Bajnokok Ligájában még nem talált be ebben a szezonban.

Az uruguayi csatár az elmúlt négy idényben a Barcelona színeiben csak 10 gólt lőtt a BL-ben, és a sorozatban 2015 szeptembere óta nem szerzett gólt idegenben.

Luis félelmet kelt az ellenfelekben, függetlenül attól, hogy éppen melyik versenysorozatról van szó" - mondta játékosáról Diego Simeone.

Luis Suárez a spanyol bajnokságban remekül futballozikForrás: AFP/Oscar Del Pozo

Megvan a képessége ahhoz, hogy lekösse a védők figyelmét. Lehet, hogy majd a londoni meccs előtt beszélünk arról, hogy miért nem megy neki a góllövés idegenben, de először hazai pályán fogunk játszani a Chelsea ellen" - tette hozzá az argentin tréner.

Az ESPN megírta, hogy Suárez, aki 2020 nyara óta a madridi csapat játékosa, úgy gondolja, hogy képes a legmagasabb szinten futballozni.

"Örülök annak, hogy az Atlético játékosa lehetek, és a labdarúgás elitjében szerepelhetek. Néhányan kételkednek abban, hogy ez az én szintem, de próbálom bebizonyítani azt, hogy itt a helyem. Nem tudom még, hány évig fogok játszani, de senki nem szabadul meg könnyen tőlem. Majd én eldöntöm, mikor hagyom abba" - mondta az uruguayi támadó.

Az Atlético Madrid a Bayern München mögött második helyen jutott tovább a Bajnokok Ligája A-csoportjából, és az év elején edzőváltáson átesett Chelsea-vel sorsolták össze a nyolcaddöntőben.