Pirlo: Nem a Porto elleni BL-meccsen múlik a jövőm

775607291 fbl Horizontal
L to R Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo, FC Porto's Portuguese midfielder Sergio Oliveira, Juventus' Italian coach Andrea Pirlo and FC Porto's Portuguese defender Pepe stand on the pitch at the end of the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Porto and Juventus at the Dragao stadium in Porto on February 17, 2021. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egygólos hátrányból kell továbbjutnia a Juventusnak az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben, melynek visszavágóját kedd este rendezik Torinóban. Az olasz bajnoki címvédő ugyanis február 17-én 2-1-es vereséget szenvedett Portugáliában, így jelenleg nagy nyomás van a klubon és Andrea Pirlón is. 

A Juventus korábban többször elbúcsúzott olyan edzőktől, akiknek nem sikerült Európában semmilyen eredményt felmutatniuk. Maurizio Sarri és Massimiliano Allegri sem maradhatott a kispadon annak ellenére, hogy a hazai címeket begyűjtötték.

Ennek pedig az volt az oka, hogy a Bajnokok Ligájában nem sikerült a csúcsra jutni.

A bt.dk beszámolója szerint a Juventus edzője, Andrea Pirlo lehet a következő „áldozat" az edzők között, ha nem sikerül továbbjutnia az olasz csapatnak a Porto ellen.

Pirlo ugyanakkor cáfolja, hogy egyetlen meccsen elért rossz eredmény esetén távoznia kellene.

„Ha arra gondolnék, hogy

- mondta Pirlo az AFP szerint. - Számomra ez egy olyan találkozó, mint bármelyik másik fontos meccs. Napról napra tovább dolgozom. Ismerem a saját elképzeléseimet, és a klub projektjét is" – tette hozzá.

Andrea Pirlo nem tart attól, hogy egy esetleges kudarc az állásába kerülne Forrás: AFP/Miguel Riopa

„Fontos a továbbjutás. A klub pedig, ahogy szokta, az eredmények függvényében eldönti a jövőmet" – árulta el az olasz tréner utalva az összes sorozatra hivatkozva. Ezzel csak az a gond, hogy a Serie A-ban egy meccsel kevesebbet játszva jelenleg 10 pont a hátránya az első helyen álló Inter mögött.

„Tudjuk, hogy nyomás alatt vagyunk. Nem becsüljük le Portót. Tudjuk a Bajnokok Ligájának fontosságát. Nagyon fontos mérkőzés lesz ez a csapat és a klub számára is" – mondta.

Pirlo megjegyezte, hogy a csapat sztárját, Cristiano Ronaldót direkt pihentették, aki alig több, mint 20 percet játszott a Lazio elleni szombati 3-1-es győzelem során.

és alig várja, hogy játsszon - mondta Pirlo.

A Juventus kedden 21 órakor találkozik hazai pályán a Portóval.