Társoldalunk:

Nézők nélküli tornákon fejezik be a második szakaszt a vb-selejtezőkön

2021.03.12. 15:08

Júniusban nyolc buboréktornán fejezik be a második szakasz nyolc csoportjában a küzdelmeket a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság ázsiai selejtezősorozatában.

A földrész sportági szövetségének pénteki bejelentése szerint minden kvintettnek az egyik tagja lesz a vendéglátó, amelyeket ki is jelöltek: Kína, Kuvait, Bahrein, Szaúd-Arábia, Katar, Japán, Egyesült Arab Emírségek és a Koreai Köztársaság ad otthon május 31-e és június 15-e között a befejezésnek. 

A nyolc csoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második jut a harmadik, zárószakaszbaForrás: AFP/Matilde Campodonico

Ázsiában 2019 novembere óta egyetlen vb-selejtezőt rendeztek meg. A nyolc csoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második jut a harmadik, zárószakaszba, amely szeptemberben kezdődik.

Katar házigazdaként biztos résztvevője a jövő évi vb-nek, de a csoportkör a 2023-as kontinenstornára is selejtező volt egyben, ezért szerepelt a második szakaszban, de a harmadikban már akkor sem fog, ha megtartja vezető helyét a csoportjában.