Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain óriási meglepetésre hazai pályán 2-1-re kikapott a kiesőjelölt Nantes ellen a francia labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában.

Mauricio Pochettino a több mint egy hónapja ágyéksérüléssel bajlódó Neymar mellett négy másik alapemberére sem számíthatott a kiesés elől menekülő Nantes ellen, ettől függetlenül a mérkőzés toronymagas esélyesének tűnt, hiszen ott volt a párizsi sztárcsapat kezdőjében többek között Kylian Mbappé és Ángel Di María is.

A mérkőzés elején Di María és Marquinhos révén is vezethetett volna a PSG, de a nagy fölényben futballozó hazai csapat nem tudott a kapuba találni. A meccs legnagyobb helyzete a kontratámadásokra építő Nantes előtt adódott, Keylor Navas védte hatalmas bravúrral Ludovic Blas lövését a 31. percben.

Az első félidő vége előtt aztán a párizsiak nyomása góllá érett, a 42. percben Julian Draxler egy szépen kijátszott támadást követően 12 méterről ballal a bal alsó sarokba helyezte a labdát.

A második játékrészben könnyen azt hihette volna a legtöbb futballszurkoló, hogy ezt a meccset innen már lazán megnyeri a PSG, de a Nantes játékosai ezt nem így gondolták. A hazaiak könnyelműsége is kellett ahhoz, hogy szoros legyen a meccs, ugyanis a saját térfelükön eladták a labdát, majd nem vették eléggé komolyan

a 16-oson belülre betörő Randal Kolo Muanit, aki könnyedén kicselezte a csapatkapitányt, Marquinhost és bombagólt lőtt a léc alá.

Úgy tűnt a Paris Saint-Germain számára az egyenlítő gól nem volt elegendő figyelmeztetés, mert a 71. percben kapott egy újabbat a párizsi sztárcsapat.

A kapus kirúgása után a továbbcsúsztatott labdát ketten vezették az eltolódó PSG-védelemre, és a sakk-matt akciót követően Moses Simon lőtt közelről a kapuba.

Hatalmas meglepetésre megfordította a mérkőzést a Nantes.

Pochettino csapata a hajrában hiába küzdött az egyenlítésért, nem sikerült neki, így váratlan vereséget szenvedett, és továbbra is csak a második helyet foglalja el az éllovas Lille mögött.

Meglepő vereségbe futott bele hazai pályán a PSG Forrás: AFP/Franck Fife

Ligue 1, 29. forduló
Paris Saint-Germain-Nantes 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Draxler (42.), ill. Kolo (59.), Simon (71.)