Micsoda dráma: öt gól a 78. perc után, a PSG az utolsó pillanatokban nyert - videó

Horizontal, Kylian Mbappé, PSG
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring a goal with a penalty kick during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Saint-Etienne at the Parc des Princes Stadium, in Paris, on April 18, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 33. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén a Paris Saint-Germain drámai végjátékban 3-2-re verte hazai pályán a St. Étienne együttesét.

A többek között Neymart is nélkülöző PSG hiába birtokolta 68 százalékban a labdát az első félidőben, és próbálkozott kilencszer kapura lövéssel – ebből egyszer talált kaput –, a St. Étienne lehozta kapott gól nélkül az első félidőt. Pedig Kylian Mbappé és Danilo előtt is adódott egy-egy nagy ziccer,

míg Pablo Sarabia a kapufát találta el.

Igaz, a vendégegyüttes sem tudott eredményes lenni, így gól nélküli döntetlennel mentek a szünetre a csapatok.

A második félidő első felében sem akart megszületni a PSG gólja, így Mauricio Pochettino szűk 20 perccel a meccs vége előtt pályára küldte Angel Di Mariát, Marco Verrattit és Mauro Icardit is.

A PSG szenvedett, de többek között Mbappé két góljának is köszönhetően végül drámai csatában győzött Forrás: AFP/Franck Fife

Ennek ellenére a 78. percben Denis Bouanga révén a St. Étienne szerezte meg a vezetést nagy meglepetésre, majd innentől kezdve beindult az őrület. A PSG azonnal egyenlíteni tudott, a 79. percben Kylian Mbappé talált be.

A világklasszis francia támadó

a 87. percben is eredményes tudott lenni, és ekkor úgy nézett ki, a PSG be is gyűjti a három pontot. Azonban a St. Étienne Romain Hamouma révén a 92. percben egyenlített. Az igazi dráma azonban a 94. percre maradt, amikor Mauro Icardo közelről fejelt a kapuba, és ezzel nagyon fontos sikerhez juttatta a PSG-t.

A párizsi együttes ugyanis a sikerével egy pontra megközelítette az élen álló Lille csapatát, és továbbra is nyitott a bajnoki cím kérdése.

Ligue 1, 33. forduló
PSG- St. Étienne 3-2 (0-0)
G.: Mbappé (79., 87.), Icardi (94.), ill. Bouanga (78.), Hamouma (92.)

A Ligue 1 élmezőnye: 1. Lille 70 pont, 2. PSG (69.), 3. Monaco (65.), 4. Lyon (64.)
(A Monaco és a Lyon a cikk megírásakor egy meccsel kevesebbet játszott a riválisainál.)