Társoldalunk:

Lelátóról a pályára: fanatikus szurkolóból lett kupagyőztes az Újpesti focista

2021.05.05. 10:56

Három éve még a lelátón, az ultrák között buzdította a csapatot, hétfőn pedig már mint labdarúgó emelte magasba a Magyar Kupa-serleget, a fináléban a Fehérvárt hosszabbításban 1-0-ra legyőző Újpest védője, Máté Zsolt. A diadal a lila-fehérek 23 éves játékosa számára igazán különleges, ugyanis korábban drukkerként járt az immár 11-szeres kupagyőztes együttes meccseire.

„Elmondani is nehéz, mennyire sokat jelent nekem ez a trófea. 2014-ben már ott voltam a lelátón mint szurkoló, amikor megnyerte a csapat a trófeát, de 2018-ban is a drukkerek között voltam a győztes finálén – mesélte a Blikknek a focista.

Máté Zsolt 2018-ban még a lelátón tapsolt az újpestiek kupagyőzelme utánForrás: Réti Zsolt

– Most végre játékosként élhettem át belülről, milyen egy döntő...

Nagyon boldog vagyok, álmom vált valóra!"  Kiskorom óta az Újpestnek drukkolok, egy jóbarátommal kezdtünk el meccsekre járni.

Kecskeméti vagyok, de amikor tehettük, ott voltunk a lelátón – emlékezett vissza a kezdetekre.

Máté Zsolt (háttal) hétfőn játékosként ünnepeltForrás: Réti Zsolt

– Profi szerződésem aláírása előtt még egy szurkolói csoportnak is a tagja voltam, ez örök szerelem számomra. Ha valaki át tudja érezni, milyen a nézőknek meccsre járni, az én vagyok. Külön öröm, hogy sok barátom ott volt a lelátón, nélkülük nem sikerült volna mindez" – tette hozzá a játékos.