Vágólapra másolva!
A sérült Teemu Pukki és az MTK Budapest játékosa, Nikolai Alho is bekerült a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra készülő finn válogatottba.

Markku Kanerva szövetségi kapitány 26 fős keretet hirdetett szerdán, és ebből kiderül, hogy számít a nemzeti együttes elsőszámú játékosára, az angol másodosztályban bajnok Norwich City jelenleg nem százszázalékos fizikai állapotban lévő támadójára. Pukki legutóbb május elsején lépett pályára, de felépülésével kapcsolatban bizakodó a szakember.

- utalt Kanerva a 31 éves Pukkira, aki az Eb-selejtezők során tíz mérkőzésen tíz gólt szerzett. A 89-szeres válogatott Pukki a nemzeti együttesben 30 alkalommal volt már eredményes.

Nikolai Alho (balra) a finn válogatottban Forrás: AFP/Geoff Caddick

A 28 éves Nikolai Alhót január közepén szerződtette az MTK, amelyben a tavaszi idényben 16 tétmérkőzésen lépett pályára a jobb oldalon védőként és középpályásként is bevethető futballista.

A finnek először jutottak ki Eb-re, és eddig még világbajnokságon sem jártak. A világranglistán 54. helyen lévő válogatottjuk június 12-én Dánia ellen Koppenhágában kezdi meg szereplését a kontinensbajnokságon, majd Oroszországgal (június 16.) és a FIFA-rangsorban első, Eb-favorit Belgiummal (június 21.) találkozik Szentpéterváron.

A finn keret:

kapusok:
Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), Jesse Joronen (Brescia), Anssi Jaakkola (Bristol Rovers)
hátvédek:
Juhani Ojala (Vejle Boldklub), Leo Vaisanen (Elfsborg), Sauli Vaisanen (Chievo), Paulus Arajuuri (Pafosz), Daniel O'Shaugnessy (HJK), Nikolai Alho (MTK Budapest), Albin Granlund (Stal Mielec), Robert Ivanov (Warta Poznan), Jere Uronen (Genk), Nicholas Hamalainen (Queens Park Rangers)
középpályások és támadók::
Pyry Soiri (Esbjerg), Glen Kamara (Glasgow Rangers), Joni Kauko (Esbjer), Onni Valakari (Pafosz), Rasmus Schüller (Djurgardens), Thomas Lam (PEC Zwolle), Tim Sparv (AEL Larissza), Fredrik Jensen (Augsburg), Joel Pohjanpalo (Union Berlin), Lassi Lappalainen (CF Montreal), Marcus Forss (Brentford), Jasin Assehnoun (FC Lahti), Teemu Pukki (Norwich City)