A koronavírus miatt Argentína sem rendezi meg a Copa Americát

fbl Horizontal
Brazilian former footballer Juninho Paulista presents the Copa America trophy on the stage during the draw of the Copa America 2020 football tournament at the Convention Centre in Cartagena, Colombia, on December 3, 2019. - The Copa America 2020 football tournament will be held jointly by Argentina and Colombia next year from June 12 to July 12. Asian champions Qatar and previous winner Australia will participate as invited guest teams. (Photo by Juan BARRETO / AFP)
Vágólapra másolva!
Kolumbia kiesését követően a társházigazda Argentínában sem rendezik meg idén a labdarúgó Copa Americát, amelynek rajtját jövő vasárnapra tervezték.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) vasárnap este közölte, hogy a "jelenlegi körülményekre való tekintettel" az a döntés született, miszerint Argentína sem lesz rendezője az idei tornának, amelyet tavalyról a pandémia miatt halasztottak el.

A "jelenlegi körülményeket" ezúttal nem részletezték, de az minden bizonnyal ismét összefüggésben van a koronavírus-járvánnyal. Argentínában ugyanis májusban növekedtek az esetszámok, ami a kormányt szigorú szabályok bevezetésére kényszerítette.

Ennek egyik eleme volt, hogy az országban másfél héttel ezelőtt kilenc napra felfüggesztették az összes labdarúgó-bajnokságot.

A CONMEBOL annyit fűzött még a közösségi oldalán adott tájékoztatáshoz, hogy "elemzik a helyzetet azon országok tekintetében, amelyek érdeklődést mutatnak a kontinensviadal rendezése iránt".


A szervezet név nélkül nyilatkozó alkalmazottjai ugyanakkor nem tartották kizártnak, hogy a 47. Copa America - amely jövő vasárnaptól július 10-ig tartana - végül törlésre kerül.

A társrendező Kolumbia az országban tapasztalható feszült politikai helyzet miatt május 20-án esett el hivatalosan a torna rendezésétől.