Társoldalunk:

Már 140 koronavírusos esetet regisztráltak a Copa Américán

2021.06.22. 11:23

Már 140 koronavírusos esetet regisztráltak a Brazíliában zajló labdarúgó Copa América résztvevőinek és közreműködőinek körében.

A dél-amerikai kontinentális szövetség (CONMEBOL) friss közleménye alapján a tornán eddig 15 235 tesztet végeztek el, és a fertőzöttek száma 0,9 százalék. Kiemelték: az előző adatokhoz képest alacsonyabb lett az arány - csütörtökön 66 pozitív esetről adtak tájékoztatást -, ami egyértelmű bizonyítéka a megelőző intézkedések betartásának, és annak, hogy az egészségügyi protokoll jól működik az eseményen.

Vasárnap a chilei szövetségnek azért kellett a járvánnyal kapcsolatos közleményt kiadnia, mert néhány játékosa megsértette a buborék-szabályt. A szállodába egy külsős fodrászt rendeltek, akinek hiába volt negatív PCR-tesztje, nem lett volna szabad kapcsolatba kerülnie a labdarúgókkal. A chilei szövetség nem közölte, hogy hány játékosról van szó és neveket sem jelentett be, csupán azt, hogy a vétkeseket pénzbírsággal sújtja.

Már 140 koronavírusos esetet regisztráltak a Copa AméricánForrás: AFP/Nelson Almeida

Pénteken a brazil kormány közölte, hogy a négy rendező városnak (Rio de Janeiro, Brazíliaváros, Cuiaba, Goiania), valamint a mezőnyben lévő tíz csapat felének (Venezuela, Bolívia, Kolumbia, Peru, Chile) voltak már pozitív esetei.

Brazília beugróként az utolsó pillanatban vállalta a rendezést annak ellenére, hogy a koronavírus által egyik leginkább érintett ország a világon, a pandémiához köthető halálesetek száma már meghaladta az 500 ezret.