Társoldalunk:

Egy amszterdami szállodából rabolta el a Manchester United a tehetséges focistát

2021.06.26. 09:05

A dán Nordsjaelland labdarúgó csapatának fiatal tehetségét, a ghánai Kamaldeen Sulamanát az Ajax és a Manchester United is szeretné leigazolni. A hírek szerint a holland csapat már nagyon közel állt a játékos szerződtetéséhez, azonban az angol klub ezt megakadályozta.

A 19 éves focista edzője szerint a fiatal játékoson múlik, hogy hol szeretné folytatni a pályafutását.

A Sport Witness információi szerint az Ajax nagyon közel állt ahhoz, hogy leigazolja a tehetséges szélsőt, azonban a Manchester United mindezt megakadályozhatja. Az eset hasonlít a brazil Richarlison ügyéhez, aki korábban Amszterdamban kötött volna ki, végül mégis a Premier League-be került, az Everton csapatához.

A fiú Amsztertamban van, a Johan Cruyff Aréna közelében található Jaz Hotelben, és az ügynökével a személyes feltételekben megegyeztek már az Ajax csapatával. Ezek után az orvosi vizsgálat következett volna, de úgy tudom, hogy azt szombatra halasztották"  - árulta el egy holland újságíró, Mike Verweij.

Kamaldeen Sulemana jövője egyelőre még bizonytalanForrás: FrontzoneSport via Getty Images/Lars Ronbog

"Szerintem ez csak időpocsékolás, az Ajax úgy fog járni, mint Richarlison esetében. Sulemana és az ügynöke számára sokkal érdekesebb lehet a Manchester United ajánlata. A jutalékok is sokkal magasabbak Angliában, tehát a menedzsere számára anyagi szempontból sokkal jobban megéri, bár egyelőre nem tudni, hogy maga a játékos hol szeretné folytatni karrierjét" - tette hozzá Verweij.

Egyelőre arról sincs információ, hogy az Ajax mennyit fizetne a labdarúgóért, de a hírek szerint Sulemana már távozott az amszterdami hotelből. Az álatalában mértékadó és hiteles Transfermarkt szerint a játékos piaci értéke 9 millió euró.