Vágólapra másolva!
Sérülései miatt 34 évesen visszavonult a Real Madrid korábbi hátvédje, a 2008-ban Argentínával olimpiai bajnok Ezequiel Garay.

A besoccer.com megírta, hogy az argentin középhátvéd úgy döntött, hogy a sorozatos sérülései miatt felhagy az aktív labdarúgással. Garay utolsó klubja a La Ligában szereplő Valencia volt, azonban 2020 nyara óta nincs csapata. A 34 éves futballista ugyan több ajánlatot is kapott a folytatást illetően, mégis arra az elhatározásra jutott, hogy inkább visszavonul.

Garay megerősítette, hogy csípősérülésben szenved, amely évek óta kínozza, ezért döntött úgy, hogy nem szertetné folytatni a pályafutását.

írta a közösségi oldalán Garay.

Ezequiel Garay a 2014-es vb-n ezüstérmes lett Argentínával Forrás: DPPI via AFP/Kieran Mcmanus

"Több csapattal is tárgyaltam a visszatérésemről, de képtelen vagyok rá. Úgy érzem, csak becsapnám azt a csapatot, a szurkolókat és önmagamat is. Annak nincs értelme, hogy három meccsből kettőn sérülés miatt ne játsszak. Őszinte voltam a karrierem kezdetén és őszintén szeretnék búcsúzni is a labdarúgástól" - tette hozzá a védő.

Garay a Newell's Old Boys csapatában nevelkedett, majd 2004-ben Európába igazolt, ahol a Racing Santander, a Real Madrid, a Benfica, a Zenit és a Valencia együttesét erősítette. Kupagyőztes volt Spanyolországban, Portugáliában és Oroszországban, utóbbi két helyen bajnokságot is nyert. A Benficával 2013-ban és 2014-ben is ezüstérmes lett az Európa-ligában.

Az argentin válogatottal megnyerte az U20-as világbajnokságot, illetve a 2008-as pekingi olimpiát, a felnőtt csapattal - amelyben 32 meccsen lépett pályára - 2014-ben a világbajnokságon, egy évvel később pedig a Copa Americán lett második.