Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Manchester United a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a Juventustól az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót.

A Manchester United a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy megállapodott a Juventusszal Cristiano Ronaldo átigazolásáról, a személyes feltételek, a vízum és az orvosi vizsgálattól függően.

Ronaldo már csütörtökön közölte Massimiliano Allegrivel, a Juventus vezetőedzőjével, hogy el akarja hagyni a torinói egyesületet. A támadó 2018-ban, 100 millió euró ellenében szerződött Olaszországba Madridból, a Juvénak pedig az volt az elsődleges célja, hogy a portugál sztár vezetésével megnyerje a BL-t. Ez végül nem jött össze a torinóiaknak, akiket Ronaldo 101 góllal segítette az elmúlt években, és ez idő alatt két bajnoki címet, valamint egy Olasz Kupát nyert az együttessel.

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo eddig több mint 30 nagy trófeát nyert pályafutása során, köztük öt Bajnokok Ligáját, négy klubvilágbajnokságot, hét bajnoki címet Angliában, Spanyolországban és Olaszországban, valamint Európa-bajnokságot a portugál válogatottal.

Ronaldo a Manchester Uniteddal nyerte pályafutása első BL-trófeáját Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az átigazolás pénzügyi részleteiről sem a manchesteri klub, sem pedig a Juventus nem számolt be, ugyanakkor a brit és az olasz média 25 millió eurós összegről írt, valamint arról, hogy Ronaldo két évre ír alá Manchesterben, ahová a városi rivális City is csábította. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a játékos ügynöke, Jorge Mendes már mindenben megegyezett a Premier League-ben címvédő Cityvel, amely azonban az utolsó pillanatban kihátrált a megállapodásból, így a portugál klasszisra "lecsapott" a United.

Ronaldo 2003 és 2009 között futballozott a Manchester Unitedban. Ez alatt 292 meccsen 118 gólt lőtt és 69 gólpasszt adott. Az első Aranylabdája mellett háromszor nyert bajnoki címet, kétszer Ligakupát, kétszer angol Szuperkupát, egyszer FA-kupát, klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját.

2007-ben és 2008-ban megválasztották az év játékosának a Premier League-ben.