A Juventus megható gesztussal búcsúzott el Cristiano Ronaldótól

Atalanta v FC Juventus - Italian Cup final 2021,Atalanta,FC Juventus,Football,Italian Cup Final,May,Soccer, Horizontal
REGGIO EMILIA, ITALY, MAY 19: Cristiano Ronaldo of FC Juventus holds the trophy at the end of the Italian Cup football final match between Atalanta and FC Juventus at Mapei Stadium in Reggio Emilia, Italy, on May 19, 2021. Juventus won 2-1 to conquer the trophy for the 14th time. About 4,300 spectators, 20% of the Mapei Stadium's capacity, are allowed to attend the match, at the end of a season in which matches were banned to the public, except for a short period at its start, when only 1,000 people could enter stadiums, before that the second strong wave of the Covid-19 pandemic persuaded Italian authorities to impose new restrictions to fight the spread of the coronavirus. Isabella Bonotto / Anadolu Agency (Photo by Isabella Bonotto / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus kedden a hivatalos oldalán köszönt el az ötszörös aranylabdás portugál világsztártól, Cristiano Ronaldótól, aki pénteken jelentette be, hogy visszatér korábbi klubjához a Manchester Unitedhez.

Habár Ronaldo átigazolása is kissé furcsára sikerült - a portugál előbb jelezte az olasz klubnak, hogy nem akar a továbbiakban náluk játszani, majd múlt hét csütörtökig úgy volt, hogy a Manchester Cityhez igazol, végül ügynöke fél nap alatt megegyezett a Uniteddel - a felek békében tudtak egymástól elválni. Sőt, a Juventus a hivatalos oldalán egy olaszosan érzelmes, már-már érzelgős cikkben búcsúzott el Ronaldótól, akit "ikon"-nak neveznek.

"2018. július 10.-én az európai futball két ikonja egymásra talált - Cristiano Ronaldo a Juventus játékosa lett. Ma pedig három évvel és 133 mérkőzéssel később, melyeken 101 gólt szerzett és öt trófeát nyert, végéhez ért ez a fejezet. CR7 és a Juventus útjai elválnak. Azon a júliusi napon érezni lehetett a levegőben a különleges feszültséget. A Juventus királyként fogadta CR7-et, kihézve, hogy láthassuk őt a pályán és együtt örüljünk vele. Megannyi felejthetetlen pillanatot eleveníthetnénk fel, de úgyis mindenkinek megvan a saját CR7-sztorija. A közös emlékeket nem kell kitörölni, örökké emlékezni fogunk rá, milyen volt együtt járni ezen az úton. Ma, ez a három évvel ezelőtti kötelék elszakad, de, amit együtt írtunk, az örökre fennmarad. Felejthetetlen utazás volt."

Az olasz klub kedden azt is bejelentette, hogy 15 millió eurót kapott a Manchester Unitedtől a portugálért, de ez az összeg - bizonyos feltételek teljesülése esetén - a következő öt év során legfeljebb nyolcmillió euróval nőhet.

Az ötszörös aranylabdás, 36 éves játékos átigazolását pénteken jelentették be a felek, akkor azonban nem közölték az üzlet anyagi részleteit. Ronaldót egy évig még szerződés kötötte a torinóiakhoz.
A portugál válogatottal 2016-ban Európa-bajnok futballista 2003 nyarán, a Sporting Lisboától szerződött először az MU-hoz, amellyel 2009-ig nyolc trófeát - közte 2008-ban Bajnokok Ligáját - nyert. A támadó pályafutása első aranylabdáját 2008-ban, a Manchester United játékosaként nyerte, aztán 2009-ben akkor világrekordot jelentő 94 millió eurós összegért igazolt a Real Madridhoz. A Juventushoz három éve szerződött 100 millió euróért, az ott töltött idő alatt öt trófeát nyert és 133 mérkőzésen 101 gólt lőtt, valamint 22 gólpasszt adott.

A 179-szeres portugál válogatott futballista a Premier League-ben 196 meccsen 84 gólt szerzett.