Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a vb-selejtezőn idegenben Albániától. A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, hogy az angoloktól elszenvedett vereséghez hasonlóan ezúttal is vállalja a felelősséget, ugyanakkor hozzátette, hogy a vb-re kijutás egy álom, és még nem mondott le arról, hogy ez valóra váljon.

"Tudtuk az elején, hogy erős ellenféllel állunk majd szemben. Nyilván nem a világ legjobbjai az albánok, de sok futballistájuk Olaszországban játszik, elöl és hátul is masszívak" - kezdte a meccs utáni értékelését az M4 Sportnak Marco Rossi.

"Szenvedtünk a fizikalitásuktól, próbáltunk labdát tartani, és ki akartuk használni az üres területeket, de nem tudtuk és a végén kaptunk is egy gólt.

Az eredmény nem a világ végét jeleni, további 5 meccs vár még ránk a vb-selejtezők során. Nagyon remélem, hogy a következő mérkőzéseken szerencsésebbek leszünk"

- tette hozzá az olasz szakember.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereség miatt Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem tudtunk elég lehetőséget kialakítani, nagyobb nyomás alá kellett volna helyezni az ellenfelet, de ők könnyebben teremtettek helyzeteket, megérdemelten győztek. A múltbeli sikereket könnyedén elfelejtik az emberek, ez most ébresztőt adhat nekünk. Még akkor is, amikor maximális eufória van, tudtuk, hogy a vb-re kijutás egy álom. Ez az álom most nehezebbé vált, mi tettük komplikáltabbá magunknak" - mondta őszintén a szövetségi kapitány.

"De nem lehet mindent tönkretenni, nem végezhetjük ki a játékosokat szavakkal és tettekkel. Vannak még lehetőségeink, ott a Nemzetek Ligája, amely az Eb-re kijutásnál is sokat számított.

- zárta mondandóját Rossi.

A magyar válogatott jelenleg az I csoport negyedik helyén áll, szerdán hazai pályán, a Puskás Arénában javíthat Andorra ellen.