Vágólapra másolva!
A Real Madrid walesi válogatott sztárja, Gareth Bale is azok közé tartozik, akik egyértelműen ellenzik azt az ötletet, miszerint kétévente labdarúgó-világbajnokságot kellene rendezni.

A walesi labdarúgó-válogatott klasszisa, aki vasárnap három gólt lőtt a fehéroroszok elleni vb-selejtezőn, kifejtette véleményét a világbajnokságok kétévenkénti megrendezésével kapcsolatban.

mondta Bale, akinek van esélye arra, hogy a walesi válogatott tagjaként kijusson a 2022-es katari világbajnokságra. "Nem szeretném, ha kétévente lenne vb, úgy érzem, így veszítene a történelméből. A tény, hogy négyévente van, sokkal jobb, hiszen sok idő van hátra a következő tornáig" - tette hozzá a Real Madrid klasszisa.

Gareth Bale nem akar kétévente vb-t Forrás: Sputnik via AFP/Maksim Bogodvid

Az angol Manchester City vezérigazgatója, Ferran Soriano is ellenzi az ötletet.

mondta a klubvezető.

Nemrégiben az európai futballszövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is megszólalt ezzel kapcsolatban. Szerinte a nemzetközi versenynaptárnak "nincs szüksége" arra, hogy kétévente nagy tornára kerüljön sor, a futballistáknak pedig szükségük van olyan nyárra is, amikor pihenhetnek és feltöltődhetnek.

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban azt közölte, megvalósíthatósági tanulmányt készít a férfi és női világbajnokságok kétévenkénti megrendezéséről, melyet először Szaúd-Arábia javasolt.

A jövő évi, Katarban sorra kerülő vb lesz az utolsó, amelyen 32 válogatott vesz részt, mivel a 2026-os tornán - melynek az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen lesz a házigazdája - már 48 csapat szerepelhet majd.

Forrás