Vágólapra másolva!
Szombat délután kerül sor az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának rangadójára, amelyen az FA Kupában címvédő, Szuperkupa-győztes Leicester City a bajnok Manchester Cityt fogadja.

Az összecsapáson Josep Guardiola vezetőedző együttese visszavághat a Rókáknak az augusztus elején elszenvedett 1-0-s vereségért, amellyel Brendan Rodgers tanítványai elhódították a Szuperkupát.

A Manchester City ugyanakkor kénytelen a harmadik számú kapusával, a 36 éves Scott Carsonnal megvívni a Leicester elleni találkozót. A brazil Edersont a nemzetközi szövetség (FIFA) eltiltotta, míg helyettese, Zack Steffen koronavírusos,

így Guardiolának nem maradt más opciója, mint kapuba állítani a pályafutása során eddig egyetlen Premier League-meccsen védő veterán futballistát.

Manchester City játékosára, Riyad Mahrezre nehéz meccs vár Forrás: AFP/Adrian Dennis

A százszázalékos mérleggel listavezető Tottenham Hotspur a forduló nyitómeccsén, szombat kora délután a még nyeretlen Crystal Palace vendége lesz, a második helyen álló West Ham United a 13. Southamptonhoz látogat.

A Manchester United

a klubhoz visszatérő, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóval a soraiban a 17. helyen szerénykedő Newcastle Unitedet fogadja,

míg a holtversenyben negyedik Liverpool és Chelsea papíron verhető riválissal találkozik: a Vörösök a Leeds Unitedhez utaznak, a londoni Kékek pedig az Aston Villát látják vendégül.

A szezont klubtörténeti mélyrepülésben kezdő, rúgott gól és pont nélkül sereghajtó Arsenal az egy hellyel előtte - hasonló mérleggel - álló Norwich Cityt fogadja. Mikel Artetának, az Ágyúsok vezetőedzőjének a távozását hetek óta követelik a szurkolók, így a Norwich elleni alsóházi rangadó a tréner jövője szempontjából is nagy jelentőséggel bír.

Premier League, 4. forduló:

szombat:
Crystal Palace-Tottenham Hotspur 13.30
Arsenal-Norwich City 16.00
Brentford-Brighton 16.00
Leicester City-Manchester City 16.00
Manchester United-Newcastle United 16.00
Southampton-West Ham United 16.00
Watford-Wolverhampton Wanderers 16.00
Chelsea-Aston Villa 18.30

vasárnap:
Leeds United-FC Liverpool 17.30

hétfő:
Everton-Burnley 21.00