Vágólapra másolva!
Nagy várakozással tekint az Európa-liga szereplés elé Gerardo Seoane, a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának vezetőedzője. A német együttes csütörtökön a Ferencvárost fogadja a csoportkör nyitányán.

"A csapat és jómagam is nagyon várjuk az Európa-liga-mérkőzéseket" - nyilatkozott a 42 éves svájci tréner. - Ez egy attraktív,

izgalmas sorozat. Célokat tűztünk ki magunk elé, ambiciózusak vagyunk, és a legtöbbet akarjuk kihozni magunkból."

Seoane - aki az FTC-t a BL-ben búcsúztató svájci Young Boystól szerződött Leverkusenbe -

a magyar bajnok ellen minden játékosára számíthat,

így a sokáig sérült Burkina Fasó-i Edmond Tapsobára, az osztrák Julian Baumgartlingerre és a holland Timothy Fosu-Mensah-ra is. A Dortmund elleni szombati bajnokin - amelyet 4-3-ra elvesztett a Leverkusen - a dél-amerikai világbajnoki selejtezőről visszatért futballisták, így a chilei Charles Aranguiz, az argentin Ezequiel Palacios és az ecuadori Piero Hincapié még nem voltak bevethetők, de most már ők is pályára léphetnek.

"Meg kell próbálnunk beépíteni őket a csapatba, és figyelni arra, hogy a fáradtság két-három hét múlva jön majd ki. Ez lesz az első angol hetünk, amikor hét közben is játszunk" - nyilatkozott Seoane, akinek vezetésével a Young Boys három bajnoki címet szerzett, és történetében először, az elmúlt idényben, bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Gerardo Seoane nem készül rotálásra a Fradi ellen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Ralf Ibing /firo Sportphoto/Ralf Ibing

A Fradi.hu beszámolója szerint hiába a kőkemény hétvégi bajnoki,

nem tervezi forgatni a kezdőcsapatát a magyar bajnok ellen.

„A Dortmund elleni meccs sokat kivett a játékosokból, de

akik vissza is tudnak állni védekezni, ezt szeretnénk megakadályozni" – mondta Seoane.

Hozzátette, mivel a nemzetközi porondon könnyű meglepetést okoznia egy-egy csapatnak, így sokkal jobban fel kell készülniük ezekre a találkozókra, mint a jól ismert német bajnoki ellenfelek elleni meccsekre. Nincs ez másképp a Ferencváros elleni mérkőzéssel sem.

„A Ferencváros támadósorára hívtam fel a játékosaim figyelmét: Makot már ismerjük a Bundesligából. Tokmac remekül vissza tud állni védekezésben, illetve Uzuni a szélen mindenre készen áll"

– mondta Seoane.