Társoldalunk:

Utolsó pillanatban lőtt, vicces góllal nyert az MTK

2021.09.25. 16:41

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az MTK hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesd csapatát.

A rendkívül sűrű középmezőny két tagja az elmúlt négy fordulóban csupán egyetlen győzelmet tudott felmutatni. Ezt az MTK tudta felmutatni a jelen pillanatban a kiesés elkerüléséért küzdő Újpest otthonában, még augusztus 22-én.

Már az 5. percben két hatalmas védést kellett bemutatnia Piscitellinek, a mezőkövesdiek kapusának, előbb Ramadani, majd Grozav próbálkozott. Pintér Attilának, a Mezőkövesd vezetőedzőjének már a 10. percben cserélnie kellett, ugyanis Nagy Zsombor megsérült - a helyén Ferreira folytatta.

A 33. percben a vendégek addigi legveszélyesebb helyzetét láthattuk, Vutov távoli lövése a kapufát találta el. A szünet után a videobíró segítségét is igénybe kellett venni, az 58. percben Balázs Benjámin rántotta be az ötösön Drazsicsot Madarász jobb oldali beadása után.

A felvételek alapján megítélt tizenegyest Jurina kihagyta - pontosabban az MTK kapusa, Mijatovic bravúrral kivédte. A két csapat sokáig a hajrában sem találta a megoldást, hogyan lehetne feltörni ellenfele védekezését, egészen a 90. percig, amikor Miovszki megszerezte a győztes gólt az MTK számára. A menteni igyekvő Baki az északmacedón sípcsontjára rúgta a labdát, ahonnan az a kapuba pattant.

A Mezőkövesd legközelebb a Puskás Akadémia otthonában lép pályára október 2-án, az MTK pedig egy nappal később Zalaegerszegre látogat.