Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalban szereplő Real Betist fogadja csütörtökön a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga csoportküzdelmeinek második fordulójában. A mérkőzést mindkét csapat jó formában várja, amelynek papíron a spanyol csapat az esélyese, de Peter Stöger csapata azon lesz, hogy meglegyen az első hazai sikere az El-csoportkörben.

A zöld-fehérek korábban több alkalommal is értek el bravúros eredményeket a nemzetközi kupaporondon

- 2019-ben 1-0-s siker a CSZKA Moszkva otthonában, 2004-ben pedig 1-0-s diadal a Hearts vendégeként -, a csoportkörben aratott hazai győzelem azonban egyelőre még várat magára.

Varga Roland gólja:

A Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában kezdte a sorozat mostani kiírását, és bár Ryan Mmaee góljával vezetett, végül 2-1-re kikapott a Bundesligában jelenleg második német együttestől.

Ez a vereség ugyanakkor nem törte meg Peter Stöger együttesének lendületét, hiszen a bajnokságban azóta a legnagyobb hazai rivális Fehérvár otthonában diadalmaskodott, valamint legyőzte az ősi ellenfél Újpestet is.

Így készültek az FTC-MVM Sportközpontban a Ferencváros játékosai a Betis elleni meccsre Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger szerint mindkét gárda remek formában várja az összecsapást, csapatával pedig arra törekszik, hogy az ellenfél kvalitásait ellensúlyozva a saját játékosaiból a maximumot kihozza. Hozzátette, bízik benne, hogy a ferencvárosi szurkolók előtt ez sikerülni fog.

„Két magabiztos csapat találkozik csütörtökön, a legutóbbi mérkőzések alapján mindkét félnek megvan az oka a magabiztosságra. Hogy mást ne mondjak, a Real Betis is csak egyetlen mérkőzést veszített el a közelmúltban a Real Madrid ellen.

Igyekszünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt a között, hogy kontrollálni tudjuk az ellenfél kvalitásait, illetve hogy ki tudjuk használni a saját erősségeinket a pályán. Bízom benne, hogy a szurkolók segítségével sikerül egy jó eredményt elérnünk

a spanyol együttes ellen."

Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának osztrák vezetőedzője jó meccsre számít Forrás: MTI/Kovács Tamás

A tréner megjegyezte, a Betis egy rendkívül erős csapat, de kicsit más stílusban futballozik, mint a Leverkusen, amelynek otthonában ugyan vezetett a Ferencváros, de végül 2-1-re kikapott. Peter Stöger szerint nagy szerepe lehet a hazai szurkolóknak, akik egy-egy holtponton átsegíthetik kedvenceiket.

„Sok munkánk van abban, hogy a csapat fizikuma jó szinten legyen. Sajnos

Csütörtökön és vasárnap is fontos meccs vár ránk."

A Ferencváros vezetőedzője kollégájáról, az ellenfelet irányító chilei Manuel Pellegriniről azt mondta, igazi legenda a szakmában, személyes élménye azonban még nincs vele kapcsolatban.

Tokmac Nguen nagyon várja a Betis elleni meccset Forrás: MTI/Kovács Tamás

Tokmac Nguen elárulta,

a La Liga a kedvenc bajnoksága, amelyet folyamatosan figyelemmel követ, így mindig nagy élmény számára spanyol csapat - 2019-ben az Espanyol, tavaly a Barcelona - ellen pályára lépni.

A találkozó lehetséges végkimenetelével kapcsolatban a támadó azt mondta, ha a rivális hatalmas fölényben futballozna, és ennek ellenére pontot szerezne a magyar bajnok, akkor elégedett lenne a döntetlennel, de ha a fantasztikus szurkolótáboruk támogatása mellett a saját játékukat meg tudják valósítani, akkor a három pont megszerzésére tud csak gondolni.

Jó formában van a Betis is, amely

az első fordulóban kétgólos hátrányból fordítva 4-3-ra verte otthon a Celtic Glasgow-t,

a La Ligában pedig legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott.

Manuel Pellegrini, a Real Betis labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a hazaiak mindig előnyben vannak, a Ferencváros pedig egy nagy csapat, amely minden összecsapást szeretne megnyerni.

Szerinte a zöld-fehérek kreatív támadókkal és erős védelemmel rendelkeznek.

A dél-amerikai tréner elárulta, a magyar együttes összes idei mérkőzését látta a nemzetközi porondon. Egyénileg egyetlen futballistát sem akart kiemelni, mert úgy vélte, a rivális ereje elsősorban az egységességben rejlik, ennek köszönheti eddigi sikereit.

Manuel Pellegrini, a Real Betis vezetőedzője a Fradi ellen is győzelemre készül Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Fontos lenne, ha újra nyerni tudnánk, de ez még nem lenne elég a végső sikerhez, sok meccset játszunk még, pontokat kell szereznünk.

Két játékosunk, Sergio Canales és Willian Carvalho is sérülést szenvedett, előbbire 10-15 napig nem számíthatunk,

utóbbi térdsérülést szenvedett, ez több időbe telik, meglátjuk, mire kell számítanunk, ha visszaértünk Sevillába. Minden edző álma, hogy minden játékosa egészséges legyen, most azonban nem ez a helyzet. Egyelőre csak az előttünk álló találkozóval foglalkozunk. A csapat folyamatosan nyer az utóbbi időben, elégedettek vagyunk, az egyéni teljesítmények is jók, de a legnagyobb hiba az lenne, ha elhinnénk, hogy mostantól minden meccset megnyerhetünk.

egy nagy csapatról van szó. Láttuk a Ferencváros összes selejtezőjét, jó támadók játszanak a csapatban, de a védők is erősek. Nehéz meccsre számítok. Nem emelnék ki egy játékost sem a Ferencvárosból, a csapategységre hívnám fel a figyelmet, hiszen hosszú ideje sikeresek – mondta a chilei szakember, aki korábban irányította többek között a Real Madridot és a Manchester Cityt is.

Nabil Fekir, a gárda világbajnok francia futballistája az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos a Betis keretében, és mint elmondta, hálás a szakmai stáb bizalmáért, jó formában érzi magát, és minden mérkőzésen szeretne pályára lépni, így a csütörtöki találkozón is.

Nabil Fekir jó formában várja a Ferencváros elleni találkozót Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Nem tudom, most vagyok-e a legjobb formámban, ám az biztos, hogy jól megy a játék. Boldog vagyok a Betisben,

– jelentette ki Nabil Fekir.

Manuel Pellegrini (k), a Real Betis vezetőedzője a játékosaihoz beszél a csapat edzésén a Groupama Arénában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A két csapat először találkozik egymással a nemzetközi kupaporondon; a Ferencváros korábban nyolc mérkőzést vívott spanyol csapattal, ezek közül egyet nyert meg: 1982-ben az UEFA Kupa első fordulójában 2-1-re verte az Athletic Bilbaót. Ezt leszámítva négy döntetlen és három vereség a zöld-fehérek mérlege,

ugyanakkor Budapesten csak a Barcelona tudott nyerni, mégpedig tavaly, Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

„Nagyon komoly csapatnak látom a Betist, amely

bombaerős játékoskerettel rendelkezik, minden csapatrészben klasszis játékosokkal. Ezen felül Manuel Pellegrini személyében olyan edzője van, aki nagy tapasztalattal bír és nagyon alapos,

látszik ez a csapat szerkezetén, struktúráján, fegyelmezettségén is. A Betis csapatként és egyénileg is jó benyomást kelt. Az eddigi eredményei önmagukért beszélnek, a La Liga aktuális idényében eddig csupán egy veresége van, a Real Madrid ellen, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert. A játék minden szegmensében topkategóriás együttesről beszélhetünk" – mondta el az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás a klub honlapjának.

Hajnal Tamás szerint is nagyon erős a Betis Forrás: fradi.hu

A Hajnal Tamás által is említett chilei sztáredző, a korábban a Manchester City menedzsereként angol bajnoki címet is nyert Manuel Pellegrini remek kerettel dolgozik: a védelemben ott van Héctor Bellerín, szűrőként egy Európa-bajnok portugál, William Carvalho ténykedik, a 40 esztendős klublegenda, Joaquín csapatkapitányként továbbra is vezére a csapatnak, elöl pedig a világbajnok Nabil Fekir és a brazil utánpótlás vb-győztes Willian José félelmetes kettőst alkot.

A Betist 224 millió euróra taksálja az átigazolásokkal foglalkozó Transfermakt nevű oldal, a csapat legértékesebb játékosai Héctor Bellerín és Nabil Fekir,

mindketten 25 millió eurót érnek. Érdekesség, hogy a Ferencváros teljes kerete 40 millió eurót ér.

A Betis egyetlen magyar érdekeltségű párharcát 1997-ben, a Kupagyőztesek Európa Kupájának első körében a BVSC ellen vívta, és mindkét találkozón 2-0-s győzelmet aratott.

A 21.00 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője az izraeli Roi Reinshreiber lesz.

A 41 játékvezető közel 200 meccset vezetett hazájában, egyszer-egyszer fújta a sípot az Izraeli-kupa és Szuperkupa-döntőn. A Bajnokok Ligájában csak selejtezős meccset kapott eddig, 4 alkalommal, az Európa-ligában a selejtezők mellett főtáblás meccsei is voltak, hét-hét alkalommal. A válogatott színtéren Eb- és vb-selejtezőn, illetve Nemzetek Ligája-meccsen is közreműködött.

Európa-liga, csoportkör, 2. forduló:
G csoport:
21.00: FERENCVÁROSI TC-Real Betis (spanyol)
Groupama Aréna, Budapest
Játékvezető: Roi Reinshreiber (izraeli)

A csoport másik mérkőzésén:
Celtic Glasgow (skót) - Bayer Leverkusen (német) 21.00

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Slavia Praha 6 5 1 0 17-4 13 15
GY
V
GY
GY
GY
2.
AS Roma 6 4 1 1 12-4 8 13
GY
GY
V
D
GY
3.
Servette 6 1 3 2 4-13 -9 5
V
D
GY
D
V
4.
FC Sheriff 6 0 5 1 5-17 -12 1
V
D
V
V
V