Társoldalunk:

Messiék simán nyerték a dél-amerikai vb-selejtezők rangadóját - videó

2021.10.11. 14:53

A katari világbajnokság dél-amerikai selejtezőcsoportjának 11. fordulójában Argentína hazai pályán 3-0-ra verte Uruguayt, míg Chile ugyancsak hazai közönség előtt Paraguay-t győzte le 2-0-ra.

A csoport egy rangadójának számító Buenos Aires-i mérkőzésen Lionel Messi a 38. percben egy szerencsés góllal szerezte meg a vezetést: a tizenhatosra beívelt labdáját nem érte el Nicolas González, a próbálkozása viszont épp elég volt ahhoz, hogy megzavarja az uruguayi kapust, Fernando Muslerát. 

Az argentinok közvetlenül a szünet előtt Rodrigo De Paul révén megduplázták az előnyüket, majd a második félidő közepén Lautaro Martínez gólja végleg eldöntötte a találkozót. A mérkőzés legérdekesebb adata talán az, hogy dél-amerikai rangadóhoz szokatlan módon a játékvezető egyetlen lapot sem osztott ki a 90 perc során.

A másik vasárnapi mérkőzésen viszont volt lap bőven. Chile Ben Brereton és Mauricio Isla góljával verte 2-0-ra Paraguayt a hét sárga mellett két piros lapot (hazai oldalon Aranguizt, míg a vendégektől Alderetét állította ki a bíró) hozó mérkőzésen.

Eredmények, vb-selejtező, Dél-Amerika, 11. forduló:
Argentína - Uruguay 3-0 (2-0)
Chile - Paraguay 2-0 (0-0)
A csoport állása: 1. Brazília 28 pont (10 mérkőzés), 2. Argentína 22 pont (10 mérkőzés), 3. Ecuador 16 pont, 4. Uruguay 16 pont, 5. Kolumbia 15 pont

Az első négy hely ér közvetlen kijutást, míg az ötödik helyezett pótselejtezőt játszik.