Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 14. fordulójának záró mérkőzésén a Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a Szombathelyi Haladás csapatát a miskolci DVTK Stadionban.

A Diósgyőr a legutóbbi két fordulóban kétszer is nyert, ezzel Kondás Elemér csapata felzárkózott az élcsoport mögé. A miskolci csapat negyedik helyről várhatta a találkozót, öt ponttal lemaradva a forduló előtt a listavezető Haladás mögött. A DVTK hazai pályán hat bajnoki meccsből négyet megnyert, kétszer pedig döntetlent játszott. A Haladás október 17-én kikapott a Soroksártól, idegenben akkor kapott először gólt 2021 őszén, az NB II-ben.

A Diósgyőr kezdte jobban a meccset, és már a 10. percben megszerezhette volna a vezetést. Egy bal oldali szögleti után Molnár Gábor fejéről a hosszún érkező Szeles Tamás elé került a labda, aki nyolc méterről ráfordulásból lőtt, de a bombája pár centivel elkerülte a jobb kapufát.

Szatmári Csaba góljával szerzett vezetést a Diósgyőr Forrás: Diósgyőri VTK/Facebook

A 22. percben aztán egy újabb szöglet után gólt szerzett a DVTK.

Könyves beadását Molnár Gábor csúsztatta meg, a hosszú oldalon álló Szeles visszalőtte a labdát a rövid oldalra, ahol az érkező Szatmári Csaba mellre vette azt, majd nyolc méterről a léc alá lőtt.

A folytatásban a Haladás elkezdett bátrabban futballozni, feljebb tolta a védekezését, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani, így a Diósgyőr mehetett egygólos előnnyel a szünetre.

A fordulás után még nehezebb helyzetbe került a Haladás.

Szekér Ádám a félpályánál teljesen fölöslegesen szabálytalankodott Molnár Gáborral szemben, amiért a szombathelyi középpályás megkapta a második sárga lapját, így mehetett az öltözőbe, csapata pedig emberhátrányba került.

A folytatásban hiába játszott emberelőnyben a Diósgyőr, nem jelentett komoly veszélyt a Haladás kapujára, a szombathelyi csapat pedig a 72. percben kis híján egyenlített, de a 21 éves Mocsi Attila 19 méteres lövése néhány centivel elkerülte a jobb felső sarkot.

A 83. percben aztán egy mintaszerű kontra végén növelte az előnyét a Diósgyőr és eldöntötte a meccset.

Egy rossz szombathelyi szöglet után a korábbi válogatott Könyves Norbert iramodott meg, egy tökéletes átadással kiugratta Kocsis Dominiket, aki eltolta a labdát a kivetődő Rózsa Dániel mellett, majd az üres kapuba lőtt.

Ezzel a győzelemmel a Diósgyőr továbbra is a negyedik helyen áll az NB II-ben, és két pontra megközelítette a Haladást.

A szombathelyi csapat a Vasas és a Kecskemét győzelemre miatt a harmadik helyre csúszott vissza a forduló után, és először kapott egy meccsen két gólt az őszi szezonban

Merkantil Bank Liga, 14. forduló
Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)

A Merkantil Bank Liga tabellája a 14. forduló után Forrás: nb2.hu