Vágólapra másolva!
Múlt héten pénteken jelentették be hivatalosan, hogy a 38 éves brazil Dani Alves játékosként tért vissza az FC Barcelona labdarúgócsapatához, amelynél a megállapodása a szezon végéig szól. Az öt év után visszatérő jobbhátvédet már köszöntötték a régi-új csapattársak az öltözőben, aki elmondta, szuperhősnek érzi magát az együttes mezében, és nagyon izgatottan várja a közös munkát Xavi Hernándezzel, volt csapattársával, az együttes jelenlegi vezetőedzőjével.

"Egész életemben keményen dolgoztam, és

most azért vagyok itt, hogy segítsem a Barcelonát. Ez egy hihetetlen kihívás, ami teljesen lenyűgöz. Küzdeni és megvédeni ezt a mezt...

Amikor felveszem, szuperhősnek érzem magam" - mondta a klub honlapjának a 38 éves védő. Alves hozzátette, van Barcelonában egy háza, és több családtagja a városban él, így számára tulajdonképpen elkerülhetetlen volt, hogy visszatérjen egyszer.

"Próbálom megmenteni a Barcát, amelyet mindannyian nagyon szeretünk.

Ez egy nagyszerű lehetőség számomra. A győztes mentalitásom felét az itt töltött időszakom alatt szereztem" - mondta. Kiemelte: a bajnoki szezon megmentése érdekében nincs már több hibázási lehetőségük.

A Barcelona 12 forduló után a kilencedik helyen áll a La Liga tabelláján. A nagy honi rivális Real Madridnál - amely második a tabellán - tíz ponttal gyűjtött kevesebbet.

Xavi - a klub korábbi legendás középpályása és csapatkapitánya - másfél héttel ezelőtt edzőként tért vissza a Barcelonához, amely a várakozásoktól elmaradó szereplés miatt menesztette Ronald Koemant. A keret első új érkezője a szabadon igazolható Dani Alves volt, akivel a szezon végéig állapodtak meg, januárig viszont csak edzhet, pályára nem léphet.

Alves 2008 és 2016 között 391 mérkőzésen 23 gólt szerzett a Barcelonában, amellyel a bajnokságot hatszor, a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot háromszor nyerte meg.

Ezt követően megfordult a Juventus és a Paris Saint-Germain csapatában is. A brazil Sao Paulo együtteséhez 2019-ben csatlakozott, ahonnan szeptemberben az elmaradt fizetése miatt távozott. A brazil válogatottal két-két Copa Americán és Konföderációs Kupán győzött, idén nyáron pedig olimpiai bajnok lett Tokióban.