Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő SV Werder Bremen együttesénél Markus Anfang vezetőedző és Florian Junge segédedző azonnali hatállyal felmondott, miután a két edző ellen hamis oltási igazolvány miatt az ügyészség vizsgálatot folytatott.

„A klub, a csapat, a családom és magam számára rendkívül megterhelő helyzet miatt úgy döntöttem, hogy

azonnali hatállyal befejezem a munkámat a Werder Bremennél. Ezért arra kértem a klub vezetőit, hogy haladéktalanul bontsák fel a szerződésemet, amelyet el is fogadtak.

Sok sikert kívánok a Werdernek a Schalke ellen mai meccsre, és maximális sikereket a jövőben is" – mondta Markus Anfang a klub honlapján megjelent közleményben.

Markus Anfang távozott a Werder Bremen kispadjáról Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Carmen Jaspersen

Florian Junge is így nyilatkozott a Werdertől való távozásáról:

és minden jót kívánok a csapatnak."

„Lépésükkel Markus és Florian felelősséget vállalnak, és ezzel hozzájárulnak a klub és a csapat körül az elmúlt napokban kialakult nyugtalanság megszüntetéséhez.

Tiszteletben tartjuk a döntésüket, és most új vezetőedzőt keresünk" – mondta Frank Baumann, a Werder Bremen ügyvezető igazgatója.

Az FC Schalke 04 ellen Danjiel Zenkovic irányítja a Werdert.

„Ma délelőtt, edzés előtt tájékoztattuk a csapatot az új helyzetről. Teljesen bízunk Danjielben, aki sikeresen felkészíti a csapatot a ma esti meccsre" – mondta Baumann. Az U19-esek vezetőedzője, Christian Brand segédedzőként segíti majd Danjiel Zenkovicsot.

Frank Baumann hitt a Werder edzőjében Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Carmen Jaspersen

A Kicker beszámolója szerint

pénteken Baumannnak még "nem voltak kétségei", hogy be vannak oltva az edzők. "Markus biztosított minket arról, hogy minden rendben ment, és ő is be van oltva. Nincs okunk kételkedni ebben".

A brémai ügyészség péntek reggel megerősítette, hogy előzetes vizsgálatot indítottak. A 47 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy hamisított oltási igazolványt használt.

Markus Anfang csak nyáron vette át a vezetőedzői posztot Brémában. A Bundesligából idén kieső csapat 19 ponttal jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán.