Társoldalunk:

A Lipcse kírúgta Szoboszlaiék vezetőedzőjét

2021.12.05. 11:24

A Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig kirúgta az edzőjét, Jesse Marschot. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő klub a hivatalos honlapján jelentette be a hírt, hozzátéve, hogy csapat vezetését ideiglenesen Achim Beierlorzer pályaedző veszi át.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó klub vasárnapi közleményében Oliver Mintzlaff ügyvezető kifejtette: az elvárt előrelépés nem történt meg a csapatnál, így elmaradtak az eredmények, kitűzött céljaik nem valósultak meg, az edzőváltással új lendületet akarnak adni a csapatnak.

A Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában ideiglenes megbízatással Achim Beierlorzer másodedző irányítja a lipcseieket, akik kedden a Manchester Cityt fogadják.

A 48 éves amerikai Marsch nyáron a Red Bull Salzburgtól érkezett Lipcsébe, ahol mindössze 14 bajnoki összecsapás adatott számára. Koronavírusos-fertőzését követően - emiatt három tétmeccset kényszerült kihagyni - legutóbb pénteken ülhetett a kispadon, az Union Berlin elleni bajnoki találkozón vendégként 2-1-re kikapott csapatával. A Leipzig a Bundesligában 18 pontot szerzett, ezzel jelenleg a 11. helyen áll. A BL-ben az A csoport harmadik helyén várja a jövő heti záró kört, a továbbjutásra már nincs esélye, maximum az Európa-ligában folytathatja nemzetközi kupaszereplését tavasszal.