Vágólapra másolva!
A török labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában a Szalai Attilával felálló Fenerbahce a 38. perctől kettős emberelőnyben futballozva 1-1-es döntetlent játszott a Karagümrük otthonában.

A Fenerbahce a hét elején rúgta ki vezetőedzőjét, Vítor Pereirát, amiért a portugál szakember nem tudta hozni a klubvezetés által elvárt eredményeket. Így szerdán ideiglenesen Zeki Murat Göle irányította az isztambuli csapatot, amely már a 31. percben hátrányba került. Igaz, Aleksandar Pesic igencsak lesgyanús góllal szerzett vezetést a hazaiaknak. A játévezető ugyan a videobíró segítségével visszanézte az esetet, de úgy ítélte meg, hogy a találat szabályos volt, így megadta.

Mindössze hat perc telt el a mérkőzésből, amikor Filip Novák közeli fejesét védte hatalmas bravúrral a hazaiak kapusa, majd a kipattanót Pelkas egyből próbálta kapura tenni, ám a lövését kézzel blokkolta Burak Bekaroglu a tizenhatoson belül, ezért azonnali piros lapot kapott. Egy perccel később aztán Caner Erkin is követte csapattársát, akit a játékvezető reklamálás miatt állított ki, így már a 38. percben kettős emberelőnybe került a Fenerbahce.

Mesut Özil gólja csak egy pontot ért a Fenerbahcénak Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Serhat Cagdas

A megítélt büntetőt Mesut Özil értékesítette még a szünet előtt. A német középpályás a hetedik gólját szerezte az idei szezonban.

A második félidőben hatalmas fölényben játszott a Fenerbahce, 29-szer próbálkoztak lövéssel, amiből 14 kisérlet kaput is talált, ám újabb gólt már nem sikerült szerezni, így meglepetésre a mérkőzésen két helyzetig eljutó Karagümrük otthon tartott egy pontot.

A magyar válogatott Szalai Attila végig a pályán volt. A Fenerbahce immár három meccse nyeretlen a török bajnokságban.