Vágólapra másolva!
Az Országos Minifutball Szövetség karácsonyi tornájára remek csapatok érkeztek, hiszen a 2021-es országos bajnokság győztese a Todor Pet Bau Team Kft mellett az idei harmadik Mates Team, a negyedik Szilasi és Barátai is benevezett, sőt a korábbi európai indulók közül a debreceni Fékcentrum Kft, az ECECE-Guti Klíma és a tárnoki Futottak Még is az indulók között volt. Mégsem az említett csapatok hódították el a trófeát, hanem végül az Ágyúsok csapata.

A rangos tornán számos NB-s játékost megcsodálhattak a Bugyi Sportcsarnokban, ahol óriási csaták zajlottak a tornagyőzelemért.

A csoportmeccseket követően igazi ki-ki mérkőzések, parázs összecsapások zajlottak a negyeddöntőkben.

Az Országos Minifutball Bajnokság idei bronzmérkőzésének "visszavágóján" nem sikerült a visszavágás a Szilasinak, Németh Gusztáv csapata remek focit bemutatva Laczkó Milán triplájával múlta felül riválisát. Magabiztosan nyert a visszatérő ECECE-Guti Klíma a remek csapat benyomását keltő Pelles Házak ellen, a 4-1-es győzelemből Suscsák mellett Keresztúry Márton és Fischer Zsigmond is kivette a részét. A másik két negyeddöntőben nem született döntés, egyaránt 2-2-re végeztek a felek. A Bita testvérek vezette Todor Pet Bau a félidőre két gólos előnyre tett szert, azonban Baranyai Pál tanítványai Kovács Nikolasz vezetésével a játék végére kiegyenlítettek. Következett a büntetőpárbaj, melyet a budapesti csapat bírt jobban. Két fiatal, NB-s játékosokkal teletűzdelt csapat találkozott az utolsó negyeddöntőben, ahol hiába szerezte meg a vezetést Katona Mátyás vezetésével az Ágyúsok Rutterschmidt Robinék a második félidő elejére átvették a vezetést.

A vége előtt nem sokkal Katona Bálint egyenlítette ki az állást, majd büntetőkkel a továbbjutást is kiharcolta a fővárosi alakulat.

Remek csapatok, óriási csaták és Ágyúsok-győzelem Forrás: Vaszkó Viktor/Vaszkó Viktor

Laczkó Milán szerezte meg a vezetést a Todor Pet Bau ellen az elődöntőben, melyet egy szerencsés öngóllal egyenlítettek ki Sós Márkóék. A szétlövés igen maratonira sikeredett a 7. páros döntött csupán és a Mates Team újabb riválisát legyőzve jutott a fináléba. A mérkőzés végéig döntőben érezhette magát az ECECE, akik bár az ellen szerezte meg a vezetést úgy tűnt, kézben tartják az összecsapást. Katona Csongor azonban nem sokkal a vége előtt kiegyenlített és az Ágyúsok a lélektani előnyt kihasználva a hétméteres párbajt is sikerrel vették.

A torna bronzmeccsét két olyan csapat játszotta, akiknek játékosai rendre együtt fociznak.

A Todor Pet Bau Bita László vezetésével magabiztosan 5-2-re nyerte meg az összecsapást.

Hatalmas izgalmakat hozott a Masterplast Christmas Cup döntője. Az Ágyúsok a négy gólig jutó Katona Bálint vezetésével rendre előnybe került, azonban a Mates rendre kiegyenlítette az állást. Őrült, a nézők számára remek összecsapás zajlott

a végeredmény pedig 5-5 lett. Jött az újabb büntetőpárbaj, sokáig itt sem volt döntés, elhúzták a felek, ameddig tudták és ha csak egy picivel is, de a fiatalok koncentráltak jobban, így a Masterplast Christmas Cup az Ágyúsok győzelmével zárult.

A Masterplast Christmas Cup végeredménye:
Ágyúsok (Budapest)
Mates Team (Budapest)
Todor Pet Bau (Budapest)
ECECE-Guti Klíma (Budapest)