Vágólapra másolva!
A Liverpool FC hivatalos kérelmet nyújtott be a csütörtöki, Arsenal elleni Ligakupa-elődöntő első mérkőzésének elhalasztására, mivel a klubnál megszaporodtak a koronavírusos esetek.

A megszaporodott esetszámok miatt a Liverpool FC keddi edzését törölték.

Mint ismert, a csapat német edzője, Jürgen Klopp is megfertőződött a koronavírussal, ezért nem lehetett ott csapat vasárnap esti Chelsea elleni mérkőzésén, amelyet a játékosok közül Alisson Beckernek, Roberto Firminónak és Joel Matipnak is ki kellett hagynia miután a meccs mindhárman pozitív tesztet produkáltak.

A csütörtöki meccs előtt tovább gyengült a Liverpool kerete, hiszen az újabb fertőzöttek mellett Mohamed Szalah, Sadio Mané és Naby Keita is elindult az Afrika-kupára.

A Liverpool ezért kérelmet nyújtott be, hogy halasszák el a csütörtök Ligakupa-elődöntő első mérkőzését, amikor is a Mersey-parti csapat az Arsenal vendége lenne az Emirates Stadionban.

Tomijaszu Takehiro és Diogo Jota párharca a novemberi Liverpool-Arsenal meccsen Forrás: AFP/Paul Ellis

"Az EFL-hez benyújtott kérelemhez vezető megfontolások között szerepel, hogy az utazó szurkolóknak a lehető leghamarabb értesülniük kell az esetleges halasztásról.

- áll a Liverpool FC közleményében, amelyben hangsúlyozzák, hogy a klub a megfelelő időben további tájékoztatást fog adni a kérelmezési folyamatról, valamint az edzések újrakezdéséről.

Az EFL szóvivője elmondta, hogy a Liverpool kérését a szezon elején meghatározott versenyszabályoknak megfelelően, a klub által benyújtott információkkal együtt fogják megvizsgálni. És hozzátette, hogy a lehető leghamarabb meg fogják erősíteni a liga álláspontját, amint a körülményeket teljes körűen áttekintették.