Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa harmadik fordulójában a tinédzserekkel felálló Liverpool 4-1-re legyőzte az Anfielden a harmadosztályban szereplő Shrewsbury csapatát, míg a Tottenham Hotspur hazai pályán nyert 3-1-re a szintén harmadik ligás Morecambe csapata ellen.

A Liverpool csütörtökön az Arsenal ellen lépett volna pályára a Ligakupa-elődöntő első mérkőzésén, de Mersey-parti klub a megnövekedett koronavírusos esetek miatt halasztást kért a találkozóra. A harmadosztályban szereplő Shrewsbury ellen azonban már kiállít Jürgen Klopp csapata, amelyben több fiatal játékos is helyet kapott.

A találkozón a Liverpool több mint 80%-ban birtokolta a labdát, a vezetést azonban a harmadosztályú csapat szerezte meg a 27. percben. Nathaniel Ogbeta balról belőtt labdájára Daniel Udoh érkezett és öt méterről a kapuba belsőzött.

Sokáig azonban nem vezetett a Shrewsbury, mert a 34. percben Kaide Gordon gyönyörű góljával egyenlített a Liverpool, ezzel a 17 éves és 96 napos támadó Ben Woodburn után a Liverpool történetének második legfiatalabb gólszerzője lett.

A 44. percben aztán megfordította a meccset a Liverpool. Andy Robertson szabadrúgásába Ethan Ebanks-Landell kapott bele kézzel, a jogosan megítélt tizenegyest pedig a brazil válogatott Fabinho értékesítette.

A második félidőben a Liverpool kézben tartotta a meccset, és olyan rutinosabban játékosok is pályára léptek, mint a brazil válogatott Roberto Firmino vagy a japán Takumi Minamino. Klopp csapata végül a 79. percben biztosította be a továbbjutását. Ibrahima Konaté gyenge lövését Firmino vette le a kapu előterében, és három méterről, pimasz módon a kapuba sarkozott.

A végeredményt aztán a 93. percben egy másik brazil futballista, Fabinho állította be, aki egy lecsorgó labdát vágott közelről a kapuba.

A Tottenham is cserecsapattal állt fel a Morecambe elleni összecsapásra, és az észak-londoni meccsen is a harmadosztályú csapat szerezte meg a vezetést. Egy bal oldali szöglet után a hosszún érkező Anthony O'Connor vált le a védőjéről, és öt méterről a jobb alsó sarokba belsőzött.

A folytatásban a Tottenham több mint 80%-ban birtokolta a labdát, de Antonio Conte csapata sokáig nem tudott nagy helyzetet kialakítani. Az olasz edző aztán a 69. percben pályára küldte a brazil Lucas Mourát és a csapat legnagyobb sztárját, Harry Kane-t.

A 74. percben Harry Winks gyönyörű szabadrúgásából egyenlített a Spurs. Az angol válogatott középpályás az oldalvonal mellől végzett el egy szabadrúgást, mindenki beadást várt tőle, de a lövése végül a bal felső sarokban kötött ki.

A 85. percben aztán helyreállt a világ rendje, a Tottenham pedig megmenekült a szégyentől. A csereként beállt Lucas Moura szerzett labdát a félpályán, egy az egyben törhetett kapura, kicselezte a kivetődő Trevor Carsont, és az üres kapuba gurított.

Három perccel később aztán a Spurs bebiztosította a továbbjutását a legjobb 32. közé. Harry Kane fordult be egy felpasszolt labdával, és öt méterről a hosszú alsóba lőtt.

FA-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
Liverpool-Shrewsbury (III.) 4-1 (2-1)
Stoke (II.)-Leyton Orient(IV.) 2-0 (1-0)
Tottenham-Morecambe (III.) 3-1 (0-1)
West Ham United-Leeds United 2-0 (1-0)
Wolverhampton Wanderers-Sheffield United (II.) 3-0 (1-0)
Luton (II.)-Harrogate (IV.) 4-0 (1-0)
Charlton (III.)-Norwich 0-1 (0-0)