Társoldalunk:

Fogadási csalás miatt indul vizsgálat az Arsenal egyik sztárja ellen

2022.01.19. 20:56

Az Angol Futballszövetség (FA) vizsgálatot indított a Premier League-ben szereplő Arsenal egyik játékosa ellen egy fogadási csalás gyanúja miatt.

A játékost magát nem nevezték meg, de az kiderül a BBC cikkéből, hogy a szezon egy korábban lejátszott bajnokijáról van szó, ahol a londoniak egyik játékosának sárga lapja keltett gyanút. A szokatlan fogadási aktivitásra az egyik fogadóiroda hívta fel az FA figyelmét, amelyik azonnal vizsgálatot indított. 

Az FA ugyan nem nevesítette a gyanúsítottat, szurkolók azonban tudni vélik, hogy az Arsenal svájci válogatott focistájáról, Granit Xhakáról lehet szó, aki a Leeds United ellen idegenbeli mérkőzésen 4-1-es vezetésnél a 86. percben időhúzásért kapott sárga lapot. Nem sokkal azt követően, hogy élő fogadás formájában valaki több mint 50 ezer fontot tett rá, hogy Xhaka sárgát kap.

Az angol futballban eddig egy hasonló eset volt: 2018-ban Lincoln City védője, Bradley Wood kapott hat évre szóló eltiltást, miután kiderült, hogy az FA-kupa előző kiírásában kétszer is szándékosan kapott sárga lapot, miután erre fogadott. A büntetéséből öt évet ezért kapott, további egy évet pedig azért mert elismerte, hogy legalább 22 alkalommal fogadott focimeccsek végkimenetelére, ami ugyancsak szigorúan tilos az angol fociban. És máshol is, a skót bajnokságban például az angol Joey Bartont tiltották el, miután kiderült, hogy több tucat alkalommal fogadott skót bajnoki meccsekre.